Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rådhuspladsen skal have storheden tilbage

Rådhuspladsen har mistet sin betydning som det centrale sted i byen. Arkitekt har genfødt pladsen i et nyt forslag.

Rådhuspladsen skal være et rum, hvor byen kan iscenesætte sig selv, og hvor der er plads til at afholde store events, som f.eks. da Danmark vandt EM i fodbold i 1992.

Det mener arkitekt Jan Koed, der har specialiseret sig i arkitektoniske visualiseringer, og de seneste tre-fire år på eget initiativ har arbejdet på et forslag til, hvordan Rådhuspladsen skal udvikles i fremtiden. Han håber, at hans forslag vil være med til at inspirere og præge den fremtidige debat om Metropolzonen.

»Rådhuspladsen er så forsømt i dag. Der er i dag ikke tale om en plads, men snarere om et stort trafikkryds,« siger Jan Koed.

Tunnel under pladsen
Han har derfor saneret og ryddet ud i trafikken på pladsen, bl.a. er H.C. Andersens Boulevard lagt ned i en tunnel under Rådhuspladsen. Desuden er der etableret en fælles, underjordisk station for metroen og de nord-sydgående buslinjer, som udgår fra pladsen.

Endelig skal København have en ny port til Vesterbro - beliggende på næsten sammen sted, som byporten lå i gamle dage. Byporten lukker et hul i facaderækken og kan blive et nyt vartegn for byen, mener Jan Koed, der har samlet sine visioner i et forslag, som er sendt til Københavns Kommune, og i øjeblikket kan ses på den såkaldte Metropolzonens hjemmeside.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.