Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

QUIZ: Ved du hvad de nye ord i ordbogen betyder?

Den Danske Ordbog har fået tilført mere end 1600 nye ord. Se om du kender betydningen af ti af dem.

Hvor godt kender du egentlig betydningen af ord i ordbogen? Qiuz dig frem i nogle af de nye ord, der torsdag tilføres Den Danske Ordbog. Colourbox/arkiv/Free
Hvor godt kender du egentlig betydningen af ord i ordbogen? Qiuz dig frem i nogle af de nye ord, der torsdag tilføres Den Danske Ordbog. Colourbox/arkiv/Free

København. 1685 ord, 24 nye betydninger og 5 faste udtryk er torsdag blevet tilføjet til Den Danske Ordbog.

Quiz her i betydningen af ti af dem:

1. Hvad er betydningen af "ceviche"?

a) Sydamerikansk citrusfrugt, der er serveret i både.

b) Sydamerikansk ret af stykker af rå fisk eller skaldyr der er marineret i saft af lime eller anden citrusfrugt.

C) Sydamerikansk kaffesort, der er kendetegnet ved en særlig syrlig smag.

2) Hvad er betydningen af "faksimileudgave"?

a) En løbsform der er kendetegnet ved, at løbets afstand måles i miles.

b) En særlig faxmaskine.

c) En trykt gengivelse af for eksempel et håndskrift, et dokument eller en tegning.

3) Hvad er betydningen af "klikpedal"?

a) En særlig pedal til racercykler m.m.

b) En særlig pedal, der bruges til musikinstrumenter.

c) Et udtryk for folk der har mistet forstanden og/eller reagerer voldsomt

4) Hvad er betydningen af "binge"?

a) Når man ser mange afsnit af en serie i træk.

b) En træningsbænk.

c) Et kortspil.

5) Hvad er betydningen af "vårguld"?

a) En ung mand i sin bedste alder.

b) En guldtype.

C) En høj busk med gullig bark og gule blomster.

6). Hvad er betydningen af "æskulapsnog"?

a. En lysebrun, giftløs og klatrende slange der lever i Syd- og Mellemeuropa.

b. Et kroget redskab, der bruges i kirurgi.

C. En videreuddannelse inden for arkæologi.

7). Hvad er betydningen af "trackingnummer"?

a. En musikers tredje udgivelse.

b. At forfølge folk.

c. Et nummer tilknyttet en pakkeforsendelse.

8). Hvad er betydningen af "flatulens"?

a. En flatterende personlighed.

b. En gådefuld person eller ting.

c. Luft i maven.

9). Hvad er betydningen af "djinn"?

a. En type alkohol.

b. Et overnaturligt væsen.

c. En møntfod.

10). Hvad er betydningen af "hanbajer"?

a. En fuld mand.

b. Øl som er blevet rystet, og som derfor skummer voldsomt og løber over når flasken eller dåsen åbnes.

c. En øl med en dårlig bismag.

1. b, 2.c, 3.a, 4.a, 5.c, 6.a, 7.c, 8.c, 9.b, 10. b.

Kilder: Den danske ordborg

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.