Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Psykolog: Hittebarn skal have mor-erstatning med det samme

Hittebarn skal have øjeblikket omsorg, nærhed og kropsvarme, fortæller psykolog Inger Thormann.

København: Hvis ikke hittebarnet, der fredag blev fundet i en affaldsskakt i Bagsværd, skal få et permanent traume, er det nødvendigt, at pigen hurtigst muligt får en såkaldt "mor-erstatning".

Det fortæller psykolog og forfatter Inger Thormann, der gennem 30 år har arbejdet med omsorgssvigtede børn og hittebørn som ansat på det nu nedlagte Skodsborg Observations- og Behandlingshjem nord for København.

- Barnet kan stadig få et rigtig godt liv hos nogle gode forældre. Men nu er det meget vigtigt, at pigen får en voksen kvinde, som erstatning for sin biologiske mor, siger Inger Thormann.

- Hun må ikke bare ligge alene i en vugge, men skal have kropsvarme og nærhed.

Det nyfødte barn, der vejer omkring tre kilo, har det efter omstændighederne godt, oplyser politiet.

Det var en gårdmand, der var årvågen og opdagede barnet i skakten på Værebrovej 90 omkring klokken 6.30, da han sammen med en kollega var ved at håndtere ejendommens affaldscontainere.

Barnet blev svøbt ind i et flag for at holde varmen, indtil en ambulance nåede frem. Pigen er blevet bragt til Rigshospitalet for at blive undersøgt af læger.

- Plejeforældrene skal tale stille og nynne små sange lige som rigtige og almindelige forældre ville gøre det, fortæller Inger Thormann.

Hvad der får en forælder til at forlade sit spædbarn, kan der være mange årsager til, forklarer Inger Thormann.

- Det er svært at sige. Det kan være, at moren er psykisk skrøbelig, der ikke kan overskue at blive mor. Man ser tit, at misbrugere først opdager graviditeten efter fire til fem måneder, og der er det for sent at få en abort.

- Så det er meget sandsynligt, at det er en psykisk syg, der har efterladt barnet, siger Inger Thormann.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.