Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Psykolog: Barnets tarv er at få samvær med sin far

Der er risiko for, at et barn lider mere, hvis det ikke får samvær med en drabssigtet forælder, mener psykolog

Selv om et barn har været vidne til, at far har slået mor ihjel, så kan det alligevel være givtigt for barnet, hvis det efterfølgende får samvær med sin far.

Det siger børnepsykolog og seniorrådgiver i Red Barnet Kuno Sørensen på baggrund af sagen fra Langeland om en 25-årig mand, der er sigtet for at have dræbt sin ekskæreste for øjnene af parrets seksårige datter.

Kuno Sørensen udtaler sig dog generelt, da han ikke kender til den konkrete sag. Men ifølge hans vurdering, vil det skræmme et barn mere, hvis barnet ikke får mulighed for at se sin forælder med egne øjne, efter en så voldsom oplevelse.

Og derfor vil et barn generelt set ifølge Kuno Sørensen få mest ud af at have samvær med en forælder, der har begået en kriminel handling, som for eksempel at dræbe barnets anden forælder, end hvis barnet slet ikke får samvær.

- Hvis man ikke etablerer samværet, så er der en risiko for, at barnets angst for den forælder, der har dræbt, vil vokse sig endnu større, fordi den bliver baseret på barnets egne tanker, fantasier og forestillinger om sin forælder.

Samværet skal være velforberedt og under beskyttede rammer, hvor en voksen, barnet har tillid til, er med.

- Det sidste billede, som barnet har af den forælder, er et, hvor forælderen er helt ude af sig selv og i gang med et dræbe et andet menneske. Det er det billede, der brænder sig fast hos barnet lige efter.

- Og derfor er det så vigtigt, at barnet efterfølgende får kontakt og kan være sammen med den forælder igen, og se at forælderen ikke længere er i den tilstand, barnet sidst har oplevet personen være i, siger Kuno Sørensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.