Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Psykisk syge kriminelle løslades på grund af sengemangel

I visse tilfælde løslades psykisk syge kriminelle, fordi der er mangel på sengepladser. Advokatsamfundet og Retslægerådet retter skarp kritik mod udviklingen.

Når psykisk syge kriminelle anbringes i almindelige fængsler eller i nogle tilfælde løslades på grund af sengemangel i psykiatrien, er der stor risiko for, at de begår ny grov kriminalitet, vurderer Advokatsamfundet og Retslægerådet. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

- Konsekvensen af manglen på pladser er, at disse mennesker får det dårligere, når de i længere tid anbringes i almindelige fængsler eller arresthuse. Den anden konsekvens er, at der er en risiko for, at de går amok. Der er også eksempler på, at en dommer løslader personer, fordi der ikke er udsigt til en plads, og så bliver de løsladt ubehandlede og kan være til fare for sig selv og andre, siger formanden for Advokatsamfundets Strafferetsudvalg, Sysette Vinding Kruse, til avisen.

Siden 1980 er der ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten blevet nedlagt 5.000 sengepladser i psykiatrien. Samtidig er der dog kommet mere ambulant behandling til, men det er ifølge Retslægerådets næstformand, retspsykiater Peter Kramp, ikke det, de skizofrene kriminelle har brug for.

- Når ikke de kan indlægges i tilstrækkelig lang tid, kan de ikke klare sig efterfølgende i samfundet. Og så ved vi, at mange af de skizofrene begår kriminalitet. Det viser de undersøgelser, som vi har gennemført på området, siger han til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.