Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Psykisk syge børn kommer hurtigere i behandling

Ventetiden for sygehusbehandling i børne- og ungdomspsykiatrien er faldet markant i løbet af de seneste år, viser nye tal. I 2014 ventede psykisk syge børn og unge gennemsnitligt 30 dage på behandling.

Børn og unge med spiseforstyrrelser, depression, skizofreni og andre psykiske lidelser får i dag en hurtigere behandling på sygehuset end for bare få år siden.

Nye tal fra Sundhedsministeriet viser, at ventetiden for sygehusbehandling i børne- og ungdomspsykiatrien er faldet markant de seneste år. I 2014 var ventetiden nede på 30 dage - mere end en halvering i forhold til 2008, hvor psykisk syge børn og unge gennemsnitligt ventede 71 dage på at få en behandling på sygehuset.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) glæder sig over de nye tal.

»Vi har i regeringen kæmpet for at forbedre behandlingen af mennesker med psykiske lidelser, og jeg er rigtig glad for, at det er lykkes at få nedbragt ventetiderne i børne- og ungepsykiatrien, der nu er de korteste i årevis. Børn og unge med psykiske lidelser er ikke tjent med at gå og vente i flere måneder på at komme i behandling. Det er simpelthen urimeligt over for dem selv og deres familier,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

Han erkender dog, at det stadig ikke er optimalt, at der overhovedet er ventetid i børne- og ungdomspsykiatrien.

»Børn og unge med psykiske lidelser har det svært, og det optimale ville selvfølgelig være, hvis der slet ikke var ventetid, og derfor er vi heller ikke i mål endnu. Men når man ser på ventetidstallene fra de foregående år, så går det i den rigtige retning, og det kan vi kun være tilfredse med. Men vi skal naturligvis blive ved med at arbejde for, at ventetiderne kommer endnu længere ned, og at forholdene i psykiatrien generelt bliver bedre,« fastslår Nick Hækkerup.

De nye tal viser også, at flere og flere børn og unge kommer i behandling for psykiske lidelser. I 2014 var der 16.030 børn og unge i behandlingsforløb - næsten en fordobling i forhold til 2008, hvor 8.382 psykisk syge børn og unge blev behandlet på sygehuset.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.