Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Provopræst loves bred indføring i kristendommen af biskop

Præsten Per Ramsdal, der i december blev kendt som provopræsten for sine udtalelser om Jesus genopstandelse, skal det næste halve år læse otte teologiske bøger.

Arkivfoto: Præsten Per Ramsdal taler ved en såkaldt rockgudstjeneste i Brorsons Kirken på Nørrebro.
Arkivfoto: Præsten Per Ramsdal taler ved en såkaldt rockgudstjeneste i Brorsons Kirken på Nørrebro.

Sognepræst Per Ramsdal har beklaget sine udtalelser om, at man ikke kan tro på, at Jesus fysisk stod op af graven, men skal alligevel gennemgå et halvt års mentorforløb, hvor han kan se frem til en »bred og almen« indføring i den kristne tro, skriver Politiken.

Mentorforløbet blev Ramsdal enig med Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen om, og det er professor emeritus ved Københavns Universitets teologiske fakultet Theodor Jørgensen, der skal være Ramsdals mentor det næste halve år.

Her skal sognepræsten tygge sig igennem otte teologiske værker udpeget af den nye mentor, biskoppen og ham selv.

»Der er tale om almene, bredt favnende fremstillinger af nyere tids indføring i dogmatik - altså troslære. Det bliver en indføring og en fordybelse i det trosgrundlag, som kommer til udtryk i folkekirkens bekendelsesskrifter,« siger Theodor Jørgensen til Politiken og tilføjer, at han vil gå til mentorarbejdet på samme måde, som når han underviser teologistuderende.

Ramsdals eget menigshedsråd i Sydhavn Sogn bakker op om mentorforløbet og forsikrer over for Politiken, at de synes det er »en fornuftig løsning«, og at de støtter op om Ramsdal, som der er fuld tillid til.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.