Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Protest-restaurant går konkurs

Vejlegården er gået konkurs, skriver vafo.dk. Her et billede fra restaurantens tumultariske fortid, hvor der blev stukket ild til restauranten.
Vejlegården er gået konkurs, skriver vafo.dk. Her et billede fra restaurantens tumultariske fortid, hvor der blev stukket ild til restauranten.

Den sidste portion stegt flæsk med persillesovs er serveret på Restaurant Vejlegården i Vejle. Torsdag fik medarbejderne besked om, at den kontroversielle restaurant ville gå konkurs. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Restauranten, der ifølge sin egen hjemmeside serverer »god dansk mad i rustikke omgivelser« blev danmarksberømt i 2012. Her blev den centrum for en faglig konflikt.

Fagforbundet 3F lavede en blokade mod restauranten, fordi restaurantens ejer ikke ville indgå en overenskomst med 3F. Han havde nemlig i forvejen indgået en overenskomst med den gule fagforening Krifa.

Restauranten blev lynhurtigt en kæledægge for borgerlige politikere. For eksempel afholdt Liberal Alliance sommergruppemøde på restauranten samme år, og flere borgerlige politikere besøgte under mediedækning restauranten.

Ligeledes kastede flere store fagforbund sig ind i kampen på 3F's side. Blandt andet ved 'sympatiblokader', så Vejlegården ikke kunne få leveret drikkevarer eller trykt annoncer i avisen.

Senere eskalerede den faglige konflikt voldsomt og endte med anonyme trusler mod både fagligt aktive og restaurantens forpagter Amin Skov.

I december 2012 blev Amin Skov overfaldet i restauranten. Overfaldsmanden eller -mændene stak ild til restauranten, og restauranten kunne indkassere en klækkelig erstatning.

Der fulgte et turbulent forløb, hvor Amin Skov blev anholdt og sigtet for selv at havde sat ild til restauranten. Sigtelsen blev dog droppet i sommeren 2013.

Men nu er det altså slut for Vejlegården. Fredag vil restaurantens advokat ifølge Vejle Amts Folkeblad indgive konkursbegæring ved skifteretten i Kolding.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.