Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prostituerede skal have ret til dagpenge

Et flertal af danskerne mener, at prostitution skal sidestilles med andre erhverv og give ret til dagpenge og sygedagpenge.

For nyligt droppede regeringen planerne om at forbyde køb af seksuelle ydelser. Nu er danskerne så tilsyneladende klar til at gå et skridt videre, skriver Politiken.

56 procent mener ifølge en meningsmåling Megafon har lavet, at prostitution skal ligestilles med andre erhverv og dermed give de prostituerede de samme rettigheder som andre i forhold til at kunne melde sig ind i en a-kasse og få mulighed for at få dagpenge og sygedagpenge.

Socialdemokraternes ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff (S) er imod ideen. Det vil ifølge ham betyde, at folk ville skulle stå til rådighed for et nyt job som prostitueret.

»Konsekvensen af at sidestille prostitution med andre erhverv vil være, at du kan sende ledige i arbejdsprøvning eller aktivering på et bordel. Skal jobcentre så kunne efteruddanne folk til at blive prostituerede?«, spørger Rasmus Horn Langhoff.

Venstres ligestillingsordfører Fatma Øktem (V) er heller ikke begejstret for ideen.

»Vi ser ikke prostitution som et erhverv på lige fod med andre, og derfor kan vi heller ikke se for os, at de skal kunne være i a-kasse. Derfor stemmer vi imod, hvis de konservative stiller et forslag«, siger hun til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.