Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prostituerede får julehjælp

Ligesom mange andre økonomisk trængte danskere har adskillige prostituerede brug for julehjælp, fordi de ikke har penge nok til julemad og gaver. Det hjælper foreningen LIVa med.

ARKIVFOTO af prostitueret.
ARKIVFOTO af prostitueret.

En tilværelse med prostitution giver ikke dyre tasker, en lækker mand på et stort hotelværelse som i »Pretty Woman« eller masser af penge på kontoen. Langt de fleste vælger levevejen, hvor de sælger deres krop, fordi de er økonomisk trængte. Men det bliver sjældent bedre, fordi de risikere at ende i en ond gældsspiral, som også gør det svært at forlade miljøet igen.

Derfor har mange prostituerede - ligesom adskillige andre familier i Danmark - behov for julehjælp, fordi de ikke har råd til anden og risalamanden. Det hjælper foreningen LIVa - Forening mod skadevirkninger af prostitution - dem med, så de og deres børn også kan mærke, at det er jul.

- Vi dømmer ikke disse kvinder, som på den ene eller anden måde er blevet skubbet ud til at ernære sig i et liv med prostitution. Derfor er det ekstra svært, når de gerne vil videre, men økonomien ikke slår til. I LIVa samler vi ind, så kvinderne kan fejre jul med deres familier. Vi uddeler en julekurv med julemad og gaver til børnene, siger Yildiz Akodogan, som er formand for foreningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.