Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prorektor vil lære kvinder at sige »pyt«

Aarhus Universitet vil gøre mere for at forbedre de kvindelige studerendes trivsel, efter undersøgelser peger på, at kvindelige studerende oplever mere stress og har mindre tiltro til deres faglige evner.

Uddannelserne har et ansvar, når markant flere kvindelige end mandlige studerende bekymrer sig for, om de kan klare deres studie, og bliver stressede. Det mener Aarhus Universitets prorektor, Berit Eika, skriver Politiken.

»Vi skal tage dette her alvorligt. Vi kan ikke bare sige til kvinderne, at de skal tro mere på sig selv eller tage sig sammen. Det vil aldrig hjælpe folk, der er stressede. Vi skal have det afmystificeret og få hul på de myter, der eksisterer om, hvad der forventes fra uddannelsernes side, og hvad de forventer af sig selv,« siger Berit Eika til Politiken.

En undersøgelse på Aarhus Universitet har tidligere vist, at 20 procent af de kvindelige studerende ofte eller næsten altid oplever stresssymptomer, mens det kun gælder 12 procent af deres mandlige medstuderende.

Undersøgelsen viser desuden, at de kvindelige studerende har lavere tillid til deres egen faglige kunnen end mændene. Andre undersøgelser peger på samme tendens.

Berit Eika mener, universiteterne skal blive bedre til at øge kvindernes trivsel.

Aarhus Universitet har allerede gang i mentorordninger og studiestartsforløb, som skal hjælpe med at gøre det mere konkret for de studerende, hvad der forventes af dem på studiet.

Berit Eika mener, at de studerendes høje ambitioner kan have en tendens til særligt at give bagslag for kvinderne.

Hun vil gerne fremme evnen til ikke at lade sig slå ud af modgang, så de studerende og særligt de kvindelige bliver bedre til at slå ud med armene og sige pyt, så de kan komme op på hesten igen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.