Professor: Sundhedsforsikring kan stadig betale sig

Selv om der ikke længere er skattefradrag for private sundhedsforsikringer, stiger antallet fortsat.

Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

København. Selv om der ikke længere er skattefradrag for private sundhedsforsikringer, kan det stadig godt betale sig at tegne en.

Det vurderer Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet.

Derfor overrasker det ham ikke, at antallet af private sundhedsforsikringer bliver ved med at stige, sådan som Berlingske beskriver onsdag.

Heller ikke selv om ventetiderne på planlagte operationer i det offentlige er faldet markant de seneste år.

- Forsikringer er begyndt at omfatte fysioterapi, kiropraktorer og speciallæger. Hvad angår fysioterapi og kiropraktik, så betaler du selv. Og hos speciallæger er der ganske lang ventetid, siger Kjeld Møller Pedersen.

Den ventetid kan patienter med en privat sundhedsforsikring i mange tilfælde slippe for. Og man skal veje fordelene op mod, at prisen for den enkelte reelt set ligger omkring 1000 kroner årligt, påpeger professoren.

- Det er stadigvæk i virkeligheden en billig forsikring, vurderer han.

Alene sidste år blev 42.857 flere danskere udstyret med en sundhedsforsikring. Det fremgår af en ny opgørelse fra Forsikring og Pension.

På fire år er antallet af private sundhedsforsikringer dermed vokset med næsten 350.000, så der i dag er i alt cirka 1,9 millioner.

Det er en stigning på 23 procent, selv om man i 2012 fra politisk hold valgte at afskaffe skattefradraget for disse forsikringer, skriver avisen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.