Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Professor retter kritik mod hjælp til voldsofre

På trods af det politiske fokus på bedre hjælp til ofre for vold, er indsatsen stadig for dårlig, lyder kritikken fra en af landets førende strafferetseksperter.

Den politiske indsats for at hjælpe voldsofre er mest til pynt.

Sådan lyder det fra en af landets førende strafferetseksperter, professor Gorm Toftegaard Nielsen fra Aarhus Universitet, ifølge Kristeligt Dagblad.

Kritikken kommer på trods af, at regeringen i 2012 lancerede en såkaldt offerpakke, der skulle hjælpe ofrene og give dem bedre behandling i retssystemet.

»I en årrække var Danmark førende i forhold til at støtte ofre. Men efterhånden er vi det land i Norden, der tager sig dårligst af ofrene. Et af de grundlæggende spørgsmål er at sikre, at ofre får en mere central rolle i retssagen. Et voldtægtsoffer får et chok, når hun finder ud af, at hun alene er et vidne på linje med andre vidner. I Norge begynder en voldtægtssag med, at man hører offeret. I Danmark møder et voldtægtsoffer bare op,« siger Gorm Toftegaard Nielsen til avisen.

Også advokat Helle Hald fra foreningen Hjælp Voldsofre og formanden for Offerrådgivningen, Steen Knudsen, mener, at ofrene er stillet for dårligt.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), siger til Kristeligt Dagblad, at regeringen allerede har gjort en stor indsats ved at oprette Offerfonden, der skal fordele godt 28 millioner kroner om året til voldsofrenes organisationer og til forskning, men hun erkender samtidig, at der fortsat kan gøres mere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.