Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Professor: Lægevagten bruges ikke optimalt

Danskerne bør holde igen med opkaldene til vagtlægen, fremgår det af ny undersøgelse.

Hvert femte opkald til lægevagten burde være foretaget til egen læge, vurderer vagtlæger i ny undersøgelse af lægevagten i Danmark. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Det er ikke det samme som, at disse henvendelser dermed er overflødige, for det er jo patientens valg og vurdering. Men noget tyder på, at brugen ikke er optimal, og der vil naturligvis kunne spares nogle penge, da det er dyrere, når folk går til vagtlægen frem for egen læge, siger professor Peter Vedsted, Forskningsenheden for Almen Praksis på Aarhus Universitet, til avisen.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten koster vagtlægeordningen regionerne omkring 700 millioner kroner om året.

Peter Magnussen, næstformand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og formand for akutudvalget, mener, at der med fordel kan laves kampagner for at vænne danskerne til ikke at ringe til vagtlægen vedrørende eksempelvis receptfornyelser.

- Det er både mere økonomisk for samfundet og mere sikkert for patienten at gå til egen læge, som kender patienterne, siger han til avisen.

I undersøgelsen er mere end 22.000 henvendelser fra patienter i Region Midtjylland i 2011 blevet analyseret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.