Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Professor: Intet galt med Corydons SMS

Der er ikke noget forkert i, at finansministeren per SMS opfordrede SAS' personale til at sige ja til lønnedgang, men der er et paradoks. Det vurderer Claus Haagen Jensen, professor i forvaltningsret.

Claus Haagen Jensen, professor i forvaltningsret på Aalborg Universitet, mener ikke, der er noget galt med finansministerens SMS til SAS' kabinepersonale.
Claus Haagen Jensen, professor i forvaltningsret på Aalborg Universitet, mener ikke, der er noget galt med finansministerens SMS til SAS' kabinepersonale.

Finansminister Bjarne Corydons (S) meget omtalte sms til SAS' kabineansatte er ikke chokerende, mener professor i forvaltningsret Claus Haagen Jensen.

Bjarne Corydon sendte mandag formiddag en sms til de kabineansattes fagforening CAU for at få dem til at acceptere SAS-ledelsens spareplan. Spareplanen indebærer, at de ansatte skal gå markant ned i løn og arbejde mere.

Men den strategi er der ikke noget galt i, mener Claus Haagen Jensen:

- Finansministeren repræsenterer staten, og SAS er delvist statsejet. Derfor kan jeg ikke se noget chokerende i det, siger han.

Alligevel peger Claus Haagen Jensen på et slags paradoks ved situationen:

- Corydon har den dobbelte tilgang, at han repræsenterer ejerne, men også er socialdemokratisk minister. De idealer, SAS' personaleafdeling slås for, er en del af Corydons politik.

Ifølge Jean Pierre Schomburg, næstformand i de kabineansattes fagforening CAU, bliver formanden for CAU Helge Thuesen kontaktet af Bjarne Corydon under slutspillet af kabinepersonalets forhandlinger. Corydon skriver til Thuesen, at CAU er nødt til at redde Københavns Lufthavn og de arbejdspladser, der ligger i den.

Da finansministerens SMS tikker ind, har kabinefolkets tillidsfolk forhandlet i døgndrift for at komme frem til en aftale. Ifølge Jean Pierre Schomburg føler kabinefolket sig i forvejen presset til at sige ja, og Corydons SMS mindsker bestemt ikke presset.

Finansministerens indbladning har fået Dansk Folkeparti til at kalde ham i samråd, mens arbejdsmarkedsforsker kalder SMS'en  for uhørt indblanding.

Det samme mener professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, Henning Jørgensen:

»Det er problematisk at statsejeren blander sig. Politikere, der blander sig i en lønmodel, er en dårlig idé, så det her er et alvorligt og problematisk tilfælde, og jeg kender ikke til fortilfælde, der minder om det her,« siger han.  

Deltag i debatten: Er Corydons SMS rettighed omhu eller utidig indblanding?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.