Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Professor får forskerpris på 2,5 mio. kr.

Professor Carsten Rahbek, der forsker i biodiversitet, økologi og evolution, har modtaget et årslegat af Villum Fonden på 2,5 million kroner.

Professor Carsten Rahbek får legat på 2,5 mio. kroner fra Villum Fonden for sin "visionære og bredspektrede biologiske forskning inden for biodiversitet, evolution og økologi".
Professor Carsten Rahbek får legat på 2,5 mio. kroner fra Villum Fonden for sin "visionære og bredspektrede biologiske forskning inden for biodiversitet, evolution og økologi".

Professor Carsten Rahbek ved Biologisk Institut på Københavns Universitet modtager onsdag en forskerpris på 2,5 millioner kroner.

Prisen gives for professorens »visionære og bredspektrede biologiske forskning inden for biodiversitet, evolution og økologi«, oplyser Københavns Universitet. Millionerne gives som et årslegat af Villum Fonden.

Carsten Rahbek er makroøkolog og sætter selv ord på sit forskningsområde i en pressemeddelelse på universitetets hjemmeside.

- Makroøkologi handler om planter og dyrs udbredelsesmønstre, deres variation over tid og sted og deres afhængighed af økologiske og klimamæssige faktorer. Altså helt grundlæggende og fundamentale spørgsmål i forsøget på at forstå udbredelse af liv på jorden, forklarer professoren, der er kendt i både Danmark og udlandet som en af verdens mest betydningsfulde forskere på sit område.

Han har blandt andet været med til at udarbejde miljøstrategier, der skal bevare naturen i en tid med massive klimaforandringer og har været hoveddrivkraften bag opbygningen af forskningsområder inden for makroøkologi og makroevolution.

Carsten Rahbek modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat onsdag klokken 15 ved et arrangement på Det Kongelige Bibliotek i København.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.