Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Professor: Budgetkoks på supersygehus er uden sidestykke

Der ventes en ekstraregning på over en milliard kroner i forbindelse med byggeri af nyt sygehus i Odense.

Odense Universitets Hospital bliver erstattet af et nyt såkaldt supersygehus. Budgettet ser ud til at blive overskredet med 1,3 milliarder kroner. Arkivfoto Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
Odense Universitets Hospital bliver erstattet af et nyt såkaldt supersygehus. Budgettet ser ud til at blive overskredet med 1,3 milliarder kroner. Arkivfoto Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Odense. Kun to måneder efter at første spadestik til Region Syddanmarks nye såkaldte supersygehus i Odense blev taget, har en ny skandale ramt byggeriet.

Ifølge Fyens Stiftstidende forventer man en budgetoverskridelse på 1,3 milliarder kroner.

Det er ikke set mage hidtil i planlægningen og opførelsen af landets fem nye supersygehuse ifølge sundhedsøkonom og SDU-professor Kjeld Møller Pedersen. Han er tidligere medlem af ekspertudvalget for supersygehusene.

- Det sted, man har været hårdest presset, er i Skejby. Men jeg har ikke hørt om budgetoverskridelser af den karakter, selv om man er langt inde i projektet, siger han til Fyens Stiftstidende.

Budgetskreddet kom også bag på regionens projekt­organisation for Nyt OUH, som det kommende sygehus bliver kaldt. Alligevel fritager organisationen sig selv for ansvar.

- Vi har ikke ansvar for det anlægsbudget, som totalrådgiveren kommer med, siger vicedirektør Torsten Lundgreen.

Det er dog ikke første gang, at totalrådgiveren for projektet, Medic OUH, melder om store budgetoverskridelser.

I 2014 måtte der skæres kvadratmeter af supersygehuset for 200 millioner kroner, skriver Fyens Stiftstidende.

Den aktuelle budgetkrise skyldes stigende kvadrat­meterpriser og en delvis fejlslagen projektstrategi, som blev lagt i kølvandet på den første budgetoverskridelse.

Projektorganisationen for Nyt OUH blev først opmærksom på situationen for en uge siden trods løbende dialog med Medic OUH.

Bestyrelsesformand Jørgen Nielsen for Medic OUH har ingen kommentarer til historien.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.