Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Private vil opklare Emilies forsvinden - men politiet advarer

Pårørende udsættes for unødvendige følelsesmæssige belastninger, fordi private vil efterforske, siger politi.

En privat forening har mange steder opsat plakater med den forsvundne Emilie Meng fra Korsør (arkivfoto). Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
En privat forening har mange steder opsat plakater med den forsvundne Emilie Meng fra Korsør (arkivfoto). Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Næstved. Nogle private borgere forsøger på egen hånd at opklare, hvad der er blevet af Emilie Meng, som forsvandt i Korsør 10. juli.

Men det giver flere uheldige virkninger, lyder det i en advarsel fra politiet fredag morgen.

De pårørende og andre bringes ud i tovene følelsesmæssigt, og det skaber forvirring, rapporterer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi henstiller til, at man lader os stå for efterforskningen af den forsvundne Emilie Meng, udtaler politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.

Den private virkelyst kan skabe store problemer.

- Vi vil derfor gerne appellere til, at man tænker sig rigtig godt om, inden man begynder at løbe med løse rygter. Det skader såvel efterforskningen som Emilies pårørende, fastslår politiinspektøren.

Kim Kliver sætter ikke navn på de personer, der skal have blandet sig i sagen.

Han forsikrer, at politiet fortsat arbejder på højtryk på at afklare, hvad der er sket med den unge kvinde, der var 17 år, da hun forsvandt.

Sagen har vakt stor opmærksomhed og medfølelse hos mange mennesker.

Adskillige frivillige har været involveret i dykkeroperationer og i andre indsatser.

Desuden har foreningen Missing People opsat plakater med et stort billede af den unge kvinde mange steder på Sjælland.

Flere gange har politiet iværksat store eftersøgninger i bestemte områder og med talrige afhøringer.

Senest efterlyste politiet vidner, der så en lys eller hvid kassevogn ved Korsør Lystskov i løbet af weekenden 9. og 10. juli.

Politiet optrådte ret usædvanligt. Selv om bilen næppe er interessant, besluttede man at gå offentligt ud med efterlysningen.

- Umiddelbart har vi ikke nogen opfattelse af, at den har noget med sagen at gøre, sagde vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen forleden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.