Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prinsesse Marie går i prinsesse Dianas fodspor

Den danske prinsesse skal hjælpe Folkekirkens Nødhjælp med at sætte fokus på minerydning. En sag, der også lå prinsesse Dianas hjerte nært.

Prinsesse Marie tager en sag op, der også lå den folkekære prinsesse Dianas hjerte nært. Scanpix/Ludovic Marin
Prinsesse Marie tager en sag op, der også lå den folkekære prinsesse Dianas hjerte nært. Scanpix/Ludovic Marin

København. Mens den folkekære britiske prinsesse Diana levede, var rydning af miner en af hendes hjertesager, og den opmærksomhed, hun var med til at sætte på det farlige våben, giver stadig genlyd i dag, 20 år efter hendes død.

Nu går danske prinsesse Marie i fodsporene på hende, for hun sætter nemlig sammen med Folkekirkens Nødhjælp fokus på minerydning i lande som DR Congo, Libanon og Syrien.

Tal viser ifølge organisationen, at ikke mindre end 8605 personer blev dræbt eller lemlæstet af miner eller anden ueksploderet ammunition i 2016.

Det høje tal skal der laves om på, mener prinsesse Marie, der i en video på YouTube forklarer baggrunden for, at hun vil gå ind i sagen.

- Folkekirkens Nødhjælp sætter i år fokus på det vigtige arbejde med at rydde miner. Hvert år dør flere end 2000 mennesker på grund af miner og ueksploderet ammunition. Men miner slår ikke kun folk ihjel. Miner fastholder millioner af mennesker i fattigdom og forhindrer genopbygning og udvikling, siger prinsesse Marie i videoen.

- Miner gør det umuligt at dyrke jorden og dermed skaffe mad til tusindvis af familier. Miner forhindrer børn i at gå sikkert til og fra skole. De forhindrer børn i at lege frit og bare være børn. Derfor støtter jeg Folkekirkens Nødhjælps indsats for minerydning, arbejdet med ofrene og undervisningen i hvordan man undgår miner, lyder det fra prinsessen.

Ud over at rydde miner yder Folkekirkens Nødhjælp også bistand til ofre og arbejder med at oplyse om farerne ved miner og bomber i en lang række berørte lande.

Se prinsesse Marie forklare om sit arbejde her.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.