Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prins Joachim: Vi ønskede en datter

Det var en storsmilende prins Joachim, der mødte pressen i Rigshospitalets foyer for lidt siden, da han kom ned fra fødestuen for at fortælle om fødslen af en lille ny prinsesse.

Prins Joachim kort efter, han kom ned til ventende presse i Rigshospitalets foyer.
Prins Joachim kort efter, han kom ned til ventende presse i Rigshospitalets foyer.

Prins Joachim og prinsesse Marie har fået, hvad de ønskede sig: En lille pige. Det fortæller Prinsen på Rigshospitalet, hvor prinsesse Marie klokken 8.27 tirsdag morgen fødte en pige.

- Det har været et ønske for os at få en pige, og derfor er det et ekstra flueben at kunne sætte, siger prins Joachim til pressen i Rigshospitalets foyer.

Den lille prinsesse måler 49 centimeter og vejer 2930 gram. Mor og datter har det godt, beretter prins Joachim.

- Hvis et barn på en times tids alder kunne svare, ville det sige, at det var en meget hård fødsel, og en nybagt mor vil altid svare ja og med rette. Mor og datter er naturligvis trætte, og de skal nu hvile sig, siger Prinsen, som afslører, at han kendte den nyfødte prinsesses køn i forvejen.

- Jeg har vidst det længe nok, at det var en pige. Det er svært at holde på den hemmelighed. Men det er lykkedes meget godt. Jeg glæder mig mest til at prøve at have en datter, siger han.

En nysgerrig, fremmødt presse spurgte til, hvad det nyeste medlem af den danske kongefamilie skal hedde, og prins Joachim kvitterede med et kækt svar:

- Hun kan komme til at hedde alt mellem Jo og Sherezade, sagde Prinsen, som dog gerne ville afsløre, at pigen er født med mørkt hår, og at det var Prinsen selv, der klippede navlestrengen.

Prins Joachim, som har været med til alle tre af sine andre børns fødsler, fortæller, at han bliver lige bevæget hver gang:

- Det er altid et gribende øjeblik og altid meget rørende. Jeg bliver rørt til tårer. Det kan jeg også bekræfte denne her gang, siger han.

Prins Joachim fortalte, at den nyfødte prinsesses fire bedsteforældre har fået besked om fødslen, og hendes brødre ved det også. Desuden har Prinsen »mellem en halv og en hel milliard sms’er at besvare«, fortæller han.

I forvejen har prins Joachim toårige Henrik med prinsesse Marie, og dertil har han prinserne Nikolai på 12 år og Felix på ni år fra sit første ægteskab med grevinde Alexandra.

Prinsen og prinsessens lille barn indgår i arvefølgen som nummer 10 efter sin storebror, prins Henrik.

Med det nyeste skud på stammen har begge regentparrets sønner nu fire børn hver. Kronprins Frederik har således seks-årige Christian, Isabella på fire år samt de et-årige tvillinger Vincent og Josephine.

Prins Joachim giftede sig med Marie Cavallier i Møgeltønder Kirke den 24. maj 2008. Ved brylluppet blev hun prinsesse Marie. Knap et år efter, den 4. maj 2009, blev de forældre til deres første fælles barn, som blev døbt Henrik Carl Joachim Alain i Møgeltønder Kirke i juli 2009.

Alle de kongelige børnebørn er - lige som kronprins Frederik og prins Joachim - født på Rigshospitalet i København. Dronning Margrethe blev født hjemme på Amalienborg.

Web-tv: Se den stolte far på Riget:

Web-tv: Gense billederne fra dengang prins Henrik kom til verden:

Tema: Alt om prinsessen

Med den lille nye prinsesses ankomst ser arvefølgen til tronen nu således ud:

1. Kronprins Frederik - født 26. maj 1968

2. Prins Christian - 15. oktober 2005

3. Prinsesse Isabella - 21. april 2007

4. Prins Vincent - 8. januar 2011

5. Prinsesse Josephine - 8. januar 2011

6. Prins Joachim - 7. juni 1969

7. Prins Nikolai - 28. august 1999

8. Prins Felix - 22. juli 2002

9. Prins Henrik - 4. maj 2009

10. Den ny prinsesse - 24. januar 2012

11. Prinsesse Benedikte - 29. april 1944

12. Prinsesse Elisabeth - 8. maj 1935

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.