Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prins Henrik har en godartet tumor i venstre lunge

Prins Henriks indlæggelse på Rigshospitalet skete på grund af en tumor i venstre lunge. Den er godartet.

Prins Henrik.
Prins Henrik.

Prins Henrik er fortsat indlagt på Rigshospitalet. Her er han blevet undersøgt for en tumor i venstre lunge.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

»Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet.«

»Prins Henrik vil i dag blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion. Efter endt behandling vil Hans Kongelige Højhed tage ophold på Fredensborg Slot.«

»I denne forbindelse vil Hendes Majestæt Dronningen i dag tage residens på Fredensborg Slot,« skriver kongehuset.

I en pressemeddelelse fra kongehuset lød det søndag, at prins Henrik siden 4. januar havde været i Sharm El Sheik i Egypten, hvor han i mange år har kendt hotelejer Anan el Galaly.

»Prinsen har siden begyndelsen af januar opholdt sig i Egypten og blev for nogle dage siden indlagt på hospital.«

»Det er i forlængelse heraf, at Hans Kongelige Højhed nu er kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet,« lød det således søndag.

I den mellemliggende periode har både kronprins Frederik og prins Joachim kommenteret prins Henriks indlæggelse og afdramatiseret den i medierne.

Den seneste indlæggelse kommer efter en række sygdomsforløb gennem det seneste år. I efteråret meldte kongehuset ud, at 83-årige prins Henrik lider af demens.

Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket.

I august sidste år måtte prinsen lade sig indlægge med smerter i højre ben, der var opstået som følge af en operation i juli sidste år.

Prins Henrik, på fransk Henri Marie Jean André de Monpezat, er født i 1934 og blev i 1967 gift med dronning Margrethe 2. af Danmark.

Han har i sin rolle som prins været aktiv i officielle pligter for kongehuset og er kendt for sit gode humør.

I sin nytårstale i 2015 meddelte dronning Margrethe dog, at prins Henrik ville trække sig tilbage fra offentligheden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.