Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prins Henrik for syg til at fejre Dronningens fødselsdag

Sygdom forhindrer prins Henrik i at deltage i de officielle fejringer af Dronningens fødselsdag, oplyser Kongehuset til BT.

Sygdom forhindrer prins Henrik i at deltage i de officielle fejringer af Dronningens fødselsdag, oplyser Kongehuset.
Sygdom forhindrer prins Henrik i at deltage i de officielle fejringer af Dronningens fødselsdag, oplyser Kongehuset.

Bare to dage før Dronningens 75-års fødselsdag har prins Henrik lagt sig syg. Hoffet bekræfter, at han ikke deltager i festlighederne, skriver bt.dk.

Mandag undlod prins Henrik at deltage i Dronningens pressemøde i anledning af hendes 75-års fødselsdag.

Dronning Margrethe lød selv bekymret, da nogle journalister i går efter pressemødet ønskede den syge Prins god bedring.

»Influenza er ikke til at spøge med,« lød det fra Dronningen.

Nu bekræfter Hoffet, at sygdommen forhindrer prins Henriks deltagelse i Dronningens fødselsdag.

»Prinsgemalen er fortsat syg og når desværre ikke at blive rask til at kunne deltage i de kommende dages festligheder,« bekræfter hoffets kommunikationschef Lene Balleby overfor BT.

Den 80-årige Prinsgemal var også nødt til at aflyse sin ellers planlagte deltagelse i Danish-Chinese Business Forum, som er en af hans mange protektioner.

Onsdag bliver dronning Margrethe fejret af det officielle Danmark ved en gallamiddag på Christiansborg Slot. Og torsdag står hele dagen i fødselsdagsfejringens tegn allerede fra klokken 9, hvor Dronningen bliver vækket på Fredensborg Slot.

Siden venter den traditionsrige vinke-scene på Amalienborg klokken 12, hvorefter det er planen, at Margrethe sammen med sin Henri skal køre i karet fra Amalienborg til Københavns rådhus, hvor der er frokost, gaveoverrækkelse og underholdning. Endelig er der fest for familie og venner - omkring 230 personer - på Fredensborg Slot om aftenen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.