Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Præstø-ulykken bliver meldt til politiet

Søfartsstyrelsen går til politiet efter drukneulykken fra Præstø Fjord, hvor en lærer mistede livet.

Drukneulykken på Præstø Fjord fra februar i år bliver nu en sag for politiet. Søfartsstyrelsen har besluttet sig for at indgive en politianmeldelse efter dragebådsulykken, hvor en lærer fra Lundby Efterskole druknede og syv elever måtte genoplives.

- Der er begået nogle overtrædelser, som, vi mener, bør strafforfølges og vil indgive en politianmeldelse meget snart, siger specialkonsulent Anita Vedsø Larsen.


Hun vil dog ikke uddybe, hvad politianmeldelsen kommer til at indeholde, og hvem den vil rette sig imod.

Onsdag kom den Maritime Havarikommission med havarirapporten om sagen, hvor der bliver rejst en sønderlemmende kritik af skolens ledelse for ikke at have taget risikoen ved dragebådssejladsen alvorligt.

- Nu vil vi vurdere denne her rapport fra Den Maritime Havarikommission, men vi har allerede på et tidligere tidspunkt modtaget politiets materiale i sagen, og de to ting vil vi vurdere sammen, når vi indgiver den endelige politianmeldelse, siger hun.

Anita Vedsø Larsen ved endnu ikke, hvornår politianmeldelsen vil blive indgivet, men hun fastslår, at det ikke bliver onsdag og kan heller ikke love, at det bliver i denne uge.


Politiet afventer nu anmeldelsen, oplyser politiadvokat Michael Boolsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi.

Lundby Efterskole og skolens forsikringsselskab, Tryg, vil først udtale sig om rapporten senere onsdag, når de har haft tid til at læse den grundigt igennem.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.