Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Præstø-sagen: Yderligere fire elever afgiver forklaring

I dag skal fire elever fra Lundby Efterskole på Sydsjælland afgive forklaring i sagen om kæntringsulykken på Præstø Fjord 11. februar 2011 ved retten i Nykøbing på Falster

Retssagen efter ulykken på Præstø Fjord fortsætter.
Retssagen efter ulykken på Præstø Fjord fortsætter.

I alt 13 elever og to lærere røg i det to grader kolde vand, hvoraf en lærer - Michael Jørgensen - og syv elever fik hjertestop og var klinisk døde, da de blev reddet op af vandet af redningsfolkene og genoplivet. Heriblandt var Sebastian Rasmussen og Signe Dyhrberg Jensen, som er de to første elev-vidner, der skal afgive forklaring torsdag.

De to sidste vidner - Katrine Onsberg Torstensen og Line Blichfeldt Jensen - formåede mirakuløst selv at redde livet ved at svømme i land. Bagefter kæmpede Line sig over to kilometer i sine drivvåde og iskolde gummistøvler ind til Præstø, hvor hun fik slået alarm i en autoforretning som den første overhovedet kl. 12.42.

Inden alle elever og læreren Rikke Jensen blev reddet op af vandet, var det gået ca. 80 minutter.

Lærer Michael Jørgensens lig blev først fundet i april måned over tre kilometer fra ulykkesstedet.

Tirsdag afgav de første fire elever forklaring i sagen, mens de sidste to elever skal afgive forklaring fredag. Læreren Rikke Jensen skal vidne tirsdag 22. januar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.