Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Præstø-sagen: Elev brød sammen i retssal

I alt fire elever skal tirsdag afhøres i sagen. Det første vidne, som reddede sig i land, efter dragebåden kæntrede, har afgivet sin forklaring.

Retten i Nykøbing Falster, hvor Præstø-sagen kører.
Retten i Nykøbing Falster, hvor Præstø-sagen kører.

Tirsdag afgiver de første elever vidneforklaring i sagen om dragebåden, der kæntrede på Præstø Fjord 11. februar 2011. Første vidne i retten var en pige , som var en af de heldige, der reddede sig i land. Det skriver bt.dk.

Hun begyndte med at fortælle om en introtur, eleverne var på for at blive rystet sammen.

- Der var forskellige aktiviteter. Blandt andet sejlede vi i dragebåd. Men vi blev ikke undervist i det. Vi blev bare sat ud i dragebåden og fik ikke rigtigt noget at vide om sikkerheden, og hvad vi gjorde, hvis vi kæntrede. Heller ikke noget om de svømmeveste, vi havde på, forklarede pigen, der var klædt helt i sort og i begyndelsen sad fuldstændigt roligt, mens hun afgav forklaring.

Hun fortalte også, at de på turen var ude at sejle i kajak, og at eleverne heller ikke her fik noget at vide om, hvad de skulle gøre, hvis de kæntrede.

- Der var også noget med, at der blev afholdt triatlon på skolen, spurgte anklager Michael Boolsen

- Ja, men det var jo bare løb, cykling og en tur i svømmehallen. Men jeg var ikke med i svømmehallen, svarede vidnet.

- Hvorfor var du ikke med i svømmehallen?, spurgte anklageren efterfølgende.

Her holdt pigen i første omgang en lang pause, inden det kort efter blev for meget for den tidligere elev. Hun brød sammen i tårer og måtte føres ud af retssalen af sin bistandsadvokat.

Kort tid senere havde hun samlet sig så meget, at vidneforklaringen kunne genoptages.

I alt 13 elever og to lærere røg i det iskolde vand ved ulykken. En af lærerne, Michael Jørgensen, druknede, mens syv af eleverne fik hjertestop og var klinisk døde, da de blev reddet op af vandet. De blev dog alle genoplivet, men har i dag fysiske og psykiske mén i forskelligt omfang.

Både skolen og forstander Truels Truelsen er tiltalt for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og loven om sikkerhed til søs.

Truels Truelsen og viceforstander Lars Skov Jensen er blevet afhørt i sagen 11. januar.

Dommen forventes afsagt den 1. februar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.