Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Præstø-forstander rystet over dom

Fredag blev der afsagt dom i sagen om Lundby Efterskole. Forsvarer Peter Giersing fortæller, at forstander Truels Truelsen er rystet over dommen.

- Min klient er rystet, og jeg er forbavset. Jeg er forbavset over, at forstanderen skulle have handlet uagtsomt i relation til § 249, det indebærer jo, at der nærmest er objektivt ansvar, men faglærerne var jo godt klar over reglerne.

Forstanderen var slet ikke på skolen den 11. februar og slet ikke klar over, at der ville blive sejlet, siger forsvarer Peter Giersing efter dagens domsafsigelse

Hans klient, forstander på Lundby Efterskole Truels Truelsen, var sigtet for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse samt overtrædelse af loven om sikkerhed til søs. Den 11. februar 2011 kæntrede 13 elever og en lærer i det kolde vand i Præstø Fjord. Eleverne var ikke iført det korrekte sikkerhedsudstyr, og syv af dem blev erklæret klinisk døde, men blev genoplivet. Mange af eleverne har siden kæmpet med større eller mindre mén efter ulykken. Læreren om bord på dragebåden druknede i det kolde vand.

Fredag blev det afgjort, at Truels Truelsen får 60 dages betinget fængsel samt forbud mod at udføre maritime aktiviteter med efterskolen. Men det er ifølge hans forsvarer ikke rimeligt.

- Det, man bebrejder ham, er, at han ikke har skrevet et påbud om, at der ikke må sejles, men det står fast, at der var skrevne regler. Det var bare ikke forstanderen, der havde skrevet dem - det var Kanorådet, men der var enighed om, at det var dem, der skulle følges, siger Peter Giersing, der i retten havde begæret sin klient frifundet for ansvar.

- Det giver anledning til overvejelser. Men jeg ved ikke, om vi anker.

Peter Giersing finder det 'forbavsende', at loven om søsikkerhed blev sat i spil i forbindelse med dommen.

- Det er forbavsende, at man finder anledning til at bringe regler om søsikkerhedsloven i spil, fordi dommeren siger, de vurderer det her som et skib, og de vurderer det som erhvervsmæssig sejlads, siger han.

Forsvareren har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.