Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Præstø-Forstander nægter sig skyldig

Retssagen om placering af ansvaret efter ulykken på Præstø Fjord er begyndt.

Forstander Truels Truelsen fra Lundby Efterskole nægter sig skyldig i at have et juridisk strafansvar i Præstø-ulykken. Det stod klart torsdag formiddag, da domsmandssagen ved Retten i Nykøbing Falster blev indledt, skriver BT.

Den 57-årige forstander er - sammen med efterskolen - tiltalt for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af loven om sikkerhed til søs. Både forstanderen og skolen som juridisk person nægter sig skyldige, meddelte deres forsvarer ved sagens start.

Fra sin plads ved siden af sin forsvarer, Peter Giersing, følger forstanderen opmærksomt sagen med en alvorstung mine. Det bliver dog først fredag, at Truels Truelsen skal afhøres som sagens første vidne. Torsdag vil hele retsmødet gå med, at sagens anklager og forsvarer forelægger sagen.

På tilhørerrækkerne sidder bl.a. flere af forstanderparrets bekendte, og på de normale nævningepladser, der er forsynet med skriveskranker, følger knap en snes journalister sagen.

følge anklageskriftet var der tale om ’grov fejl eller grov forsømmelse’, da de 13 elever i 16-års alderen og deres to lærere i vinterkulden 11. februar 2011 sejlede ud mellem isflagerne på Præstø Fjord. Efter anklagerens mening var dragebåden ikke ’egnet til den pågældende sejlads’.

Blandt andet fordi ikke alle eleverne kunne svømme godt nok, fordi man ikke medbragte korrekt udstyr til nødmelding, og fordi eleverne ikke var iført udstyr, der var sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Efter planen er der afsat 10 retsdage til domsmandssagen, hvor dommer Charlotte Thorlaksen får hjælp af to søkyndige meddommere til at afgøre, om Lundby Efterskole og forstander Truels Truelsen bør straffes for Præstø-ulykken. De to søkyndige domsmænd er udvalgt fra en liste over søkyndige, som Domsstolsstyrelsen har udarbejdet.

Inden sagens start har både anklager og forsvarer godkendt de to søkyndige meddommere, som byretsdommeren har foreslået.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.