Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Præst: Homoseksualitet er en synd

En sognepræst fra Kolding deler vandene af holdninger til, hvad en præst må sige, når han kalder homoseksualitet en synd i et læserbrev.

I et læserbrev med overskriften »Det er synd« skriver sognepræst i Kristkirken i Kolding, Michael Lerche Nygaard, om homoseksuelle i Kolding Ugeavis.

Her skriver han blandt andet, at »seksuel utryghed vil vokse på alle niveauer. F.eks. vil den basale tryghed ved at gå ind i et omklædningsrum være fortid om få år«. Det skriver JydskeVestkysten.

Men bør en sognepræst i den danske folkekirke skrive sådan om homoseksuelle?

- Nej, det bør han ikke gøre. Han har en menighed, hvor der givetvis vil sidde bøsser og lesbiske, og det er et rigtigt skidt signal at sende til dem at skrive noget så mærkeligt og uvidende, siger George Hinge, der er kirkepolitisk talsperson for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske.

Frank Kærgaard, der er provst i Kolding Provsti mener til gengæld godt, at en sognepræst må skrive sådan om homoseksuelle.

- Selvfølgelig skal han have lov til at skrive det. Det er et udtryk for hans holdning som præst - ikke et udtryk for, hvad den samlede folkekirke mener. Jeg tror godt, at menigheden kan se, at det er holdningen hos en enkelt præst, der er fremhævet. Når det er sagt, så er jeg i øvrigt meget uenig med ham, siger provsten.

Biskop for Haderslev Stift Niels Henrik Arendt udtaler sig ikke til medier om, hvad præster, der er under hans tilsyn, udtaler. Heller ikke Præsteforeningen ønsker at udtale sig.

Læserbrevsskribenten selv, Michael Lerche Nygaard, mener til gengæld, det er på tide at råbe op:

- Det nye testamente fortæller, at Gud ser på det her som en synd, og det kan vi ikke lave om på. Derfor må vi ikke bekræfte folk i, at et homoseksuelt forhold er den rigtige måde at leve livet på. Kirken må derimod ind og sætte Guds ord i spil.

BNB

Hvad mener du? Må en præst skrive sådan i et læserbrev? Deltag i debatten nedenfor.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.