Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Præst fra Tømmerup får ti års fængsel for misbrug af børn

Retten i Holbæk idømte i november en tidligere præst ti års fængsel. Tirsdag gentog landsretten den straf.

(ARKIV) Kirken i Tømmerup ved Kalundborg.
(ARKIV) Kirken i Tømmerup ved Kalundborg.

Østre Landsret kommer frem til samme resultat som byretten og idømmer tirsdag en tidligere præst fra Tømmerup ti års fængsel for misbrug af børn.

48-årige Dan Peschack blev tirsdag morgen i landsretten kendt skyldig i stort set samme omfang som Retten i Holbæk gjorde i november sidste år.

Da retsformand Steen Mejer tirsdag eftermiddag læser strafudmålingen op, lyder der et lettelsens "yes" fra en håndfuld af tilhørerne. Dan Peschack kigger derimod opgivende ned på jorden, da ordene falder.

Kort efter bliver han dog trøstet af nogle af tilhørerne, der forsøger at opmuntre ham med knus og klem.

Efter skyldkendelsen tirsdag morgen procederede forsvareren, advokat Ulrik Sjølin, for en fængselsstraf på mellem fire og et halvt år og fem år.

Anklagemyndigheden mente derimod, at en straf på mindst 12 års fængsel var mere passende.

Sagen begyndte at rulle i sommeren 2016, da en far kontaktede Midt- og Vestsjællands Politi. Faren fortalte, at hans 12-årige søn var blevet seksuelt misbrugt af den nu 48-årige præst fra Tømmerup ved Kalundborg.

Herefter gik det stærkt. På præstegården fandt politiet en usb-nøgle, som afslørede omfattende billede- og videomateriale, som præsten havde optaget af sine overgreb.

Listen af anklager mod præsten blev bare længere og længere. Forholdene dækker blandt andet seksuelle overgreb mod børn, blufærdighedskrænkelse og besiddelse af børneporno.

Det var mange børn og unge, især drenge, der kom på besøg hos præsten. I begyndelsen bestod besøgene af filmaftener og computerspil.

Men på et tidspunkt begyndte flere at overnatte hos Dan Peshack, og herefter ændrede besøgene karakter.

Overgrebene begyndte i 2006, og stoppede ti år senere, da faren til den 12-årige slog alarm til politiet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.