Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prædiken fra dansk moské: S vil have justitsministeren på banen for at sikre danske jøders sikkerhed

Socialdemokratiet vil have justitsminister Søren Pape Poulsen (K) på banen i sag om prædiken i dansk moské.

ARKIVFOTO. Lars Aslan Rasmussen (S) vil spørge justitsminister Søren Pape Poulsen om, hvad regeringen vil gøre for at sikre danske jøders sikkerhed. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
ARKIVFOTO. Lars Aslan Rasmussen (S) vil spørge justitsminister Søren Pape Poulsen om, hvad regeringen vil gøre for at sikre danske jøders sikkerhed. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen vil nu stille spørgsmål til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i sagen om en prædiken i en dansk moské. Ordene kan være en opfordring til drab på jøder.

»Jeg vil nu tage fat i justitsministeren og spørge ham, hvad regeringen vil gøre for at sikre danske jøders sikkerhed. Der er brug for en handlingsplan,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Han vil spørge justitsministeren, om det er muligt tage imamloven i brug i det her tilfælde.

Imamloven er en bestemmelse i straffelovens paragraf 136, stk. 3, om kriminalisering af »udtrykkelig billigelse af visse strafbare handlinger som led i religiøs oplæring«.

»Jeg mener, at der bør rejses en straffesag mod imamen og moskéen. For uanset hvordan man tolker det, bliver der opfordret til drab på jøder.«

»Og det kan vi ikke leve med,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Der er brug for at undersøge, om andre moskéer lægger taletid til lignende udsagn, mener han.

»Hvor udbredt er det her? Man er nødt til systematisk at gennemgå de her moskéer. Det er jo langt fra første gang, at det sker.«

»Lige nu kører der en sag fra Kundby, hvor en person ville bombe den jødiske skole. Nogle af de holdninger kommer jo et sted fra, og det er blandt andet fra denne moské,« siger han.

Du kan se klippet fra prædikenen her:

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.