Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Populære restaurantkæder afsløret: Har store problemer med hygiejnen

Adskillige større restaurantkæder, der operer i Danmark, får relativt hyppigt anmærkninger fra Fødevarestyrelsens kontrolenhed.
Adskillige større restaurantkæder, der operer i Danmark, får relativt hyppigt anmærkninger fra Fødevarestyrelsens kontrolenhed.

Mere end hver sjette gang, Fødevarestyrelsens kontrolenhed kommer på uanmeldt besøg hos nogle af de største og mest populære restaurantkæder i Danmark, uddeler de en mindre fornøjet eller dårlig smiley. Det viser en gennemgang, Søndagsavisen har foretaget.

Avisen har gennemgået samtlige kontrolrapporter, der er lavet hos McDonald's, Domino’s, Dalle Valle, Burger King, Sunset Boulevard, Bone’s, Jensens Bøfhus og Restaurant Flammen fra den 1. januar 2016 til og med 11. april 2017.

Værst står det til hos Domino’s, hvor 30,3 procent af kontrolbesøgene er endt med mindst en anmærkning. Over gennemsnittet lå også Dalle Valle med anmærkninger i 25,5 procent af besøgene og Sunset Boulevard med anmærkninger i 21,5 procent af besøgene.

»Det lyder voldsomt, for der er generelt tale om store brands og kæder i den her undersøgelse, og de bør have styr på de her ting. Det lader til, at der godt kunne være brug for noget hygiejneundervisning,« siger Michael René, der er ekspert i hygiejne og fødevarer ved professionshøjskolen Metropol, til Søndagsavisen.

I Fødevarestyrelsen er sektionsleder Kenny Larsen ikke overrasket over opgørelsens resultater.

»Det stemmer godt overens med det billede, vi generelt ser i restaurationsbranchen. Nogle af de her kæder er lidt over gennemsnittet, nogle af dem er lidt under. Det er det billede, vi forventer at se,« siger Kenny Larsen.

Hos Domino’s understreger den kommercielle direktør, Jørgen Nicolaisen, at de på nuværende tidspunkt har glade smileys i 94 procent af butikkerne, men erkender, at der er plads til forbedring.

»Vi tager fødevaresikkerhed og hygiejne meget alvorligt og har siden 2016 vækstet med 60 procent og åbnet 11 nye butikker. Vi arbejder konstant på at forbedre os og må konstatere, at ansættelsen af 400 nye unge medarbejdere har vist sig at være en større udfordring end først antaget,« siger han.

Efter Domino’s, Dalle Valle og Sunset Boulevard kommer Bone’s med anmærkninger i 17,4 procent af rapporterne. Flammen har fået anmærkninger i 17,2 procent, Burger King i 14,2 procent, Jensens Bøfhus i 11,1 procent og McDonalds i 6,8 procent af rapporterne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.