Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Populær fodboldklub hjælper ledige i mål

De spillede sig mod alle odds i superligaen. Nu hjælper fodboldklubben Hobro IK ledige i arbejde.

Arkivfoto: Hobro IK er på vej tilbage i superligaen i fodbold, og hjælper samtidig ledige i arbejde.
Arkivfoto: Hobro IK er på vej tilbage i superligaen i fodbold, og hjælper samtidig ledige i arbejde.

Hobro IK er på vej tilbage i superligaen i fodbold, og hjælper samtidig ledige i arbejde.

Det sker i projekt »Mod Alle Odds«, hvor det lokale jobcenter får lov til at kontakte klubbens sponsorer i håb om, at de vil ansætte nye medarbejdere.

Det fortæller DR Nordjylland.

37 arbejdsløse har været med i projektets første halvdel - de 15 har fået arbejde. Og erfaringerne har været så positive, at jobcenteret vil søge midler til en ny projektperiode.

»Jeg vil betragte det som en succes, der er forstærket af den direkte kontakt til virksomhederne via fodboldklubben,« siger projektleder Edin Hajder fra Mariagerfjord Kommune.

Hver 14. dag deltager Hobro IK's sponsorer i et netværksmøde, hvor de præsenteres for mulige emner fra arbejdsløshedskøen.

I første omgang deltager de ledige i et fire ugers indslusningsforløb hos enten fodboldklubben eller en af de pågældende sponsor-virksomheder. Her er det meningen, at både arbejdsgiver og medarbejder skal finde ud af, om man passer sammen.

En af dem, der efter fire års lediggang, har fået arbejde er Kenneth Rasmussen.

»Hvis ikke jeg havde fået den her chance, så havde jeg nok siddet hjemme i sofaen stadigvæk,« siger den ufaglærte medarbejder hos LC Emballage.

Deltagerne i »Mod Alle Odds« er dels kontanthjælpmodtagere og dels ledige, der er vurderet til at kunne klare et flexjob på nedsat tid. De 15, der er kommet i arbejde via projektet, har i gennemsnit været uden job i 4,5 år.

De samlede udgifter til det nuværende projekt er på 7,8 millioner kroner, hvoraf de godt tre millioner kroner betales af EUs socialfond. Og et nyt projekt er afhængig af støtte udefra.

»Vi vil justere konceptet en smule,« siger projektleder Edin Hajder til DR Nordjylland.

I stedet for at præsentere virksomheder for ledige, så håber han, at virksomhederne i stedet vil ønske hvilke kompetencer, de efterspørger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.