Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Polsk svejseforklaring er ubegribelig«

Nordjyderne er ved at miste tålmodigheden med reparationen af Limfjordsbroen.

Jernbanebroen i Aalborg blev påsejlet på broklappen af det finske skib Ramona, og jernbaneforbindelsen har været ude af drift i knap 10 måneder.
Jernbanebroen i Aalborg blev påsejlet på broklappen af det finske skib Ramona, og jernbaneforbindelsen har været ude af drift i knap 10 måneder.

Siden 26. marts 2012, hvor et finsk containerskib sejlede ind i jernbanebroen mellem Aalborg og Nørresundby, har nordjyderne nord for Limfjorden været koblet af resten af landets jernbanenet.

Først lød beskeden til nordjyderne fra DSB, at det ville tage »op til seks måneder« at reparere broen, men det løfte blev brudt 15. august, hvor beskeden fra DSB nu lød på, at man skulle vente indtil 29. oktober. Det blev senere ændret til først 5. november og senere 19. november på grund af »forsinkelser i produktionsfasen«, skriver bt.dk.

19. november udsendte Banedanmark så en pressemeddelelse, hvor forklaringen nu var, at polske svejsere havde udført dårlige svejsninger i forbindelse med reparationen af broklappen.

Polsk sjusk

Hos MT Højgaard, der står for reparationen, holder man i dag - to måneder senere - stadig fast i svejse-forklaringen.

- Vi fik en fejlbehæftet broklap med rodfejl i svejsningerne. Vores polske leverandør - som vi har brugt i mange år - har lavet noget sjusk, siger kommunikationschef Sofie Karen Lindberg, der dog ikke vil oplyse nordjyderne, hvornår de kan forvente igen at være koblet på det danske jernbanenet.

- Vi er færdige med at svejse nu, så vi mangler nu, at sandblæse den inden vi skal male, så vi er rigtig langt. Men hvornår den er klar, vil jeg ikke sige. Men vi har en plan, siger hun. Begrundelsen for hemmelighedskræmmeriet er, at man ikke ønsker igen at komme med løfter, man ikke kan holde, forklarer hun til bt.dk.

Heller ikke Banedanmark ønsker at melde en dato ud, før »alle fejl og mangler er udbedret«.

I Brønderslev Kommune, der er en af de hårdt ramte kommuner, er borgmester Lene Hansen (V) ved at miste tålmodigheden.

- Jeg går ud fra at de snart har en dato, som vi denne gang kan regne med. Det forventer jeg faktisk, siger hun og kalder samtidig hele sagen om den dårlige polske svejsning »ubegribelig«.

- Hvis det her var blevet lavet i Danmark, så havde vi aldrig haft det her problem. Og jeg synes da, det er ubegribeligt, at man vælger at sende broklappen til Polen, når man har kvalificeret dansk arbejdskraft fem minutter fra broen. Man glemte vidst at kigge i egen baghave først, siger borgmesteren.

MT Højgaard oplyser, at man vil melde en dato ud, når broklappen er monteret, idet der fra dette tidspunkt vil gå yderligere nogle uger inden togdriften kan genoptages.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.