Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politisk opbakning til ny nationalpark

Forligskredsen bag nationalparkloven har tirsdag valgt at imødekomme en nationalpark-ansøgning fra Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommuner.

Dermed er vejen banet for en ny nationalpark i Danmark, der skal gå under navnet Skjoldungelandet. Forligskredsen består af alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten.

- Vi er rigtig godt på vej, når der allerede fra begyndelsen er så positiv og bred opbakning til Nationalpark Skjoldungelandet, siger miljøminister Ida Auken (SF), der nu vil sætte en proces i gang for at få placeret parken.

- Det har været afgørende for forligskredsen, at tilslutningen til nationalparken er solidt og stærkt forankret i lokalbefolkningen, supplerer Venstres miljøordfører Henrik Høgh.

Det foreslåede område strækker sig over 16.100 hektar og bliver dermed på størrelse med Nationalpark Mols Bjerge.

Forligskredsen valgte samtidig at give afslag på en ansøgning til en nationalpark i Det Sydfynske Øhav, der »manglede et væsentligt helhedselement for at blive nationalpark«.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.