Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politisk flertal freder Henriks millionydelse

Ingen af de tre største partier vil skære i ydelsen til kongehuset, når prins Henrik går på pension.

Ifølge kongehuset går hovedparten af Prins Henriks otte millioner til faste omkostninger som drift af bygninger, personale og administration. Resten af kongehuset modtager 27 millioner kroner.
Ifølge kongehuset går hovedparten af Prins Henriks otte millioner til faste omkostninger som drift af bygninger, personale og administration. Resten af kongehuset modtager 27 millioner kroner.

København: Selv om prins Henrik går på pension, vil han stadig modtage de otte millioner kroner, som der er afsat til ham i 2016.

Hverken Venstre, Socialdemokraterne eller Dansk Folkeparti vil skære i ydelsen til kongehuset, når prins Henrik fra 1. januar "drosler ned".

- Det mener jeg ikke, vi skal. Der er ingen tvivl om, at prinsen stadig vil være der til at støtte dronningen, selv om det bliver fra en mindre synlig post, siger finansordfører René Christensen (DF).

Fremover vil 81-årige prins Henrik kun i meget begrænset omfang deltag i officielle arrangementer, meddelte dronning Margrethe i sin nytårstale. Prinsen vil ikke deltage i statsbesøg i udlandet, nytårskure, Folketingets åbning og modtagelse af ambassadører.

Men da beslutningen ikke får betydning for kongehusets samlede aktivitetsniveau, skal der efter statsministerens mening ikke ændres i den statslige ydelse til kongehuset. Det meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kort efter nytårstalen i en pressemeddelelse.

- Vi følger den henstilling, som statsministeren er kommet med, siger finansordfører for Socialdemokraterne Benny Engelbrecht.

- Jeg er sikker på, at der, som det er kutyme, har været dialog mellem kongehuset og statsministeriet, og jeg er sikker på, at der er udmærkede bevæggrunde for statsministerens henstilling, siger finansordføreren.

På Finansloven 2016 er der afsat 79,5 millioner kroner til dronning Margrethe. I det beløb indgår en ydelse på otte millioner kroner til prins Henrik.

Ifølge kongehuset går hovedparten af de otte millioner til faste omkostninger som drift af bygninger, personale og administration. Resten af kongehuset modtager 27 millioner kroner.

På trods af sin pensionering vil prins Henrik fortsat beskæftige sig med gøremål inden for kunst og kultur. Han beholder hovedparten af sine protektioner og æreshverv.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.