Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politimand ved synagoge manglede våbentræning

En af de to betjente, som stod vagt den jødiske synagoge i København under terrorangrebet i februar, havde ikke fået sin årlige skudtræning, viser nye oplysninger.

ARKIVFOTO 2015 af blomster foran den jødiske Synagoge i Krystalgade nogle dage efter terrorangrebet.
ARKIVFOTO 2015 af blomster foran den jødiske Synagoge i Krystalgade nogle dage efter terrorangrebet.

Den ene af de to politibetjente, der stod vagt ved synagogen i Krystalgade i København, da den blev angrebet 15. februar, manglede den årlige, obligatoriske skudtræning med sin MP5-maskinpistol.

Det rapporterer TV 2 Nyhederne, som har fået aktindsigt i sagen.

Der skulle være tale om den samme betjent, som tabte magasinet til sin maskinpistol, da gerningsmanden, Omar El-Hussein, angreb synagogen og sårede betjenten og hans kollega og dræbte vagten Dan Uzan. Det fortæller flere kilder til TV 2 Nyhederne. Det er dog fortsat uvist, hvorfor magasinet faldt ud af pistolen.

Selv om formand for Københavns Politiforening Michael Bergmann vurderer, at den manglende skudtræning ikke nødvendigvis har haft afgørende betydning i den pågældende situation, kritiserer han politiledelsen for, at betjenten ikke har fået den træning, han har krav på.

»Jeg synes ikke, det er i orden, at mine medlemmer ikke bliver tilbudt den relevante uddannelse. Det gælder skydeuddannelse, men det gælder også mange andre ting, der skal være på plads, når man står i sådan en situation, som han var i dér,« siger Michael Bergmann Møller til TV 2 Nyhederne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.