Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politimand sigtet for embedsmisbrug og bedrageri

Den nordsjællandske politimand, der tirsdag aften fjernede en »dødsdømt« schæferhund fra et dyreinternat i Hillerød, sigtes nu for embedsmisbrug og bedrageri.

Politiassistent Lars Bo Lomholt har tilstået, at det var ham, der bortførte Thor fra dyreinternatet tirsdag aften.
Politiassistent Lars Bo Lomholt har tilstået, at det var ham, der bortførte Thor fra dyreinternatet tirsdag aften.

Den nordsjællandske politimand, der tirsdag aften under stor mediebevågenhed fjernede den »dødsdømte« schæferhund Thor fra et dyreinternat i Hillerød, sigtes nu for embedsmisbrug og bedrageri. Det oplyser Den Uafhængige Politianklagemyndighed (DUP).

- Den Uafhængige Politianklagemyndighed har indledt en efterforskning i anledning af hændelsen, hvor hunden Thor blev fjernet fra det dyreinternat, hvor den var anbragt af Nordsjællands Politi. Baggrunden for Den Uafhængige Politiklagemyndigheds beslutning om at indlede en efterforskning er, at der i sagen er oplysninger, der tyder på, at en polititjenestemand kan være involveret i bortfjernelsen af hunden, oplyser DUP i en pressemeddelelse.

Specialkonsulent fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed Christian Otto oplyser, at Lars Bo Lomholt blev afhørt i går, og at de på baggrund af afhøringen og den foreløbige efterforskning er kommet frem til at sigte Thors redningsmand for embedsmisbrug og bedrageri.

- Indtil videre holder vi fast i de to forhold, men det kan være, at vi i vores efterforskning finder, at han skal sigtes for andre forhold også. Det må tiden vise, siger Christian Otto.

Hvilke konsekvenser sigtelserne får for Lars Bo Lomholt, ønsker Christian Otto ikke at kommentere på:

- Den Uafhængige Politiklagemyndighed er en efterforskningsenhed, så når vi har afsluttet vores efterforskning, ryger sagen videre til statsadvokaten, der skal afgøre, om der skal rejses tiltale i sagen. Og med hensyn til de disciplinære konsekvenser er det noget Rigspolitiet tager stilling til, siger Christian Otto.

Torsdag aften stod politimanden, som bortførte schæferhunden, frem:

- Som politimand må man gå på kant med sin moral, og det er man vant til, men som dyreelsker og betjent med ellers høj moral og retfærdighedssans, så tænkte jeg bare, der er noget helt galt med det her, sagde han til TV 2 Lorry.

Selv om Thor i første omgang reddede livet, skal hverken hund eller ejer regne med, at sagen glemmes.

- Vi har stadig en beslutning om, at hunden skal aflives, og det er vores udgangspunkt, siger politidirektør Finn Borch Andersen fra Nordsjællands Politi til bt.dk.

Politidirektøren ved dog ikke, hvor hunden befinder sig på nuværende tidspunkt.

Sagen om Thor har skabt voldsom debat. Hunden bed en anden hund og blev derfor dømt til aflivning. Men få timer før dødsdommen skulle eksekveres, tog betjenten altså sagen i egen hånd ved at fjerne hunden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.