Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politimand: Flere skilte hjalp ikke på hurtige bilister

Flere hundrede bilister er utilfredse med deres fartbøder. Skiltning og udstyr var i orden, siger politimand.

Politiet blitzede mere end 5000 bilister på Lyngby Omfartsvej i 14 målinger i maj og juni 2015. Flere hundrede bilister er utilfredse med deres bøde, som de vil have behandlet i retten. Arkivfoto. Free/Colourbox
Politiet blitzede mere end 5000 bilister på Lyngby Omfartsvej i 14 målinger i maj og juni 2015. Flere hundrede bilister er utilfredse med deres bøde, som de vil have behandlet i retten. Arkivfoto. Free/Colourbox

Politiets udstyr kan ikke have målt bilister for hurtigt, og der var heller ikke mangelfuld skiltning på Lyngby Omfartsvej i sommeren 2015, hvor flere tusinde bilister modtog en fartbøde.

Det fortæller en mandlig politibetjent, der mandag vidner i Retten i Lyngby, hvor otte sager om fartbøder behandles. Han stod for målinger på strækningen i sommeren 2015.

- Skiltningen holder, siger politibetjenten.

Han forklarer, at han tjekkede, at skiltningen var i orden, både før og efter han foretog kontrollen.

På grund af vejarbejde var fartgrænsen sat ned fra 90 kilometer i timen til 50 kilometer i timen. Men bilisterne så ikke skiltet om en ny fartgrænse, har en af bilisterne forklaret.

I alt er omkring 170 bilister utilfredse med at have modtaget en bøde og vil have deres sager afprøvet i retten. I første omgang føres en række prøvesager.

I løbet af sommeren 2015 satte politiet flere skilte op på strækningen, forklarer politibetjenten. Men det fik ifølge betjenten ikke bilerne til at sætte farten ned.

- Uanset hvor mange skilte vi satte op, var der procentvist lige så mange, der kørte for stærkt, siger han.

Politibetjenten påpeger desuden, at der i forvejen tages hensyn til usikkerheder på fartmålinger, da grænsen skal være overskrevet med mindst ti procent og yderligere fire kilometer i timen.

Med en fartgrænse på 50 kilometer i timen betyder det, at bilerne først får en bøde, hvis de kører mindst 59 kilometer i timen.

Bilisternes forsvarer Poul Bach spørger i retten også ind til fejl på fotoudstyret, som politiet målte med den sommer.

- Vi har haft problemer. Der er mange gange, hvor folk har kørt alt for stærkt, hvor den ikke har taget dem.

- Men den har aldrig lavet fejlmålinger. Den stopper bare med at virke, og så tager den ikke billeder, siger politibetjenten.

Der afsiges dom i bødesagerne 9. februar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.