Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikreds advarer: Antallet af tricktyverier er eksploderet

Der sker flere og flere tricktyverier i Østjylland, hvor antallet af anmeldelser er eksploderet inden for de seneste år.
Der sker flere og flere tricktyverier i Østjylland, hvor antallet af anmeldelser er eksploderet inden for de seneste år.

Det kan være klogt at bevare en sund skepsis over for fremmedes henvendelser på gaden i det østjyske.

Antallet af tricktyverier er nemlig eksploderet i Østjylland, skriver Århus Stiftstidende.

For fem år siden blev der kun begået tre tricktyverier i hele Østjyllands politikreds, men det tal er steget voldsomt, og sidste år modtog politiet 146 anmeldelser om tricktyverier, som foregik på gaden.

Det er især de ældre borgere, som skal være på vagt.

»Tyvene slår til over hele Østjylland. Og især mod de svageste borgere, eksempelvis ældre og gangbesværede. Vi kan kun opfordre til at være yderst opmærksomme,« siger politikommissær Arne Mikkelsen fra Østjyllands Politi til avisen, der har lavet en oversigt over den triste udvikling.

Aarhus Kommune er topscorer på listen med 101 anmeldelser om tricktyverier på gaden i 2017. I Randers Kommune blev der registreret 19 tilfælde sidste år.

Folk kan tilsyneladende heller ikke vide sig alt for sikre i hjemmets trygge rammer, da antallet af anmeldelser af tricktyveri i beboelse over samme periode på fem år er steget til over det dobbelte i Østjyllands politikreds. Fra 36 anmeldelser i 2013 til 95 i 2017, skriver Århus Stiftstidende.

Det kan for eksempel være en falsk varmemester eller hjemmesygeplejerske, som kommer på besøg for så at lænse huset for værdier. Og det er ifølge Østjyllands Politi ofte østeuropæere, der taler dårligt dansk eller slet ikke dansk, som forsøger sig med tricktyverierne.

Østeuropæere indgår således i langt de fleste signalamenter, som Østjyllands Politi får, siger Arne Mikkelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.