Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere vil give rockere dagbøder

Flere politikere i Københavns Kommune vil give rockerne i villakvarteret i Vanløse dagbøder, hvis ikke de flytter.

Rockerne, som har etableret rockerborg på en villavej i Vanløse, skal flytte, hvis det står til vejens beboere og flere politikere.

De to københavnske politikere Jakob Hougaard (S) og Jakob Næsager (K) har siden september kæmpet for at få rockerne ud af villaen på Tudskærvej i Vanløse. Nu vil de to politikere have Københavns Kommune til at sætte en dato for, hvornår rockerne skal være ude, og hvis ikke rockerne overholder fristen, skal de idømmes dagbøder, indtil de flytter. Det skriver dr.dk.

»Når det endelige forbud bliver udstedt, får de en ganske kort frist på nogle dage til at tømme huset, og hvis ikke huset bliver tømt efter fristens udløb, vil der blive krævet dagbøder - formenlig på mellem 500 og 1000 kroner om dagen,« siger Jakob Næsager fra de Konservative til dr.dk

Sagen er ifølge Jakob Næsager så vigtig, at han sammen med Jakob Hougaard vil bede forvaltningen om at hastebehandle sagen.

Tidligere har Københavns Kommune sagt, at den vil bruge en servitut fra 1918 til at smide Bandidos ud af villakvarteret i Vanløse. Rockerne har dog nægtet at følge kommunens krav.

I sidste uge sagde advokat Michael Juul Eriksen, som repræsenterer rockervillaens ejer, at rockerne ikke har tænkt sig at fraflytte villaen. Han mener, at det både er ulovligt og umuligt at nægte visse personer adgang til ejendommen.

Det giver den socialdemokratiske politiker Jakob Hougaard dog ikke meget for, og han håber, ligesom sin konservative kollega, at Københavns Kommune kan arbejde hurtigt.

»Rockerne har skudt med spredehagl og fremført en række irrelevante argumenter. Det skal forvaltningen ikke lade sig narre af, men tværtimod forventer vi, at de skærer hurtigt igennem og får nedlagt det formelle forbud,« siger han til dr.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.