Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere taler til vælgere på Facebook

De sociale medier er blevet en central del af kommunikationen mellem vælgere og politikere. I dag er 92 procent af Folketingets politikere på Facebook, viser opgørelse.

Når politikere skal kommunikere budskaber til vælgerne, pressen og potentielle støtter, har de sociale medier som eksempelvis Facebook og Twitter indtaget en central position blandt de talerør, politikerne bruger.

I dag er 92 procent - eller 164 ud af 179 medlemmer - af Folketinget på Facebook, mens 89 medlemmer benytter Twitter, viser en opgørelse foretaget af blogsitet digitalkommunikation.net.

- Det er nu lidt mere end år siden, det nuværende Folketing blev sammensat. Og selvom valgkampen er forbi, så ser det ud til, at udvekslingen af politiske synspunkter fortsætter på de sociale medier. De sociale medier er ved at indskrive sig som en central del af kommunikationen mellem vælgere og politikere, skriver Troels Strægaard Runge på sin blog om opgørelsen. Han er indehaver af webbureauet Axiome New Media og har i mange år skrevet om digital kommunikation.

I opgørelsen fremgår det, at andelen af Folketingets politikere, der har en profil på Facebook, er steget fra 89 procent før valget i 2011 til 92 procent i dag. Samtidig er andelen af såkaldte »followers« – altså de brugere af Facebook, som vælger systematisk at følge politikernes opdateringer – steget fra 782.766 på valgdagen i 2011 til 951.895 i dag.

Hos tre partier - Liberal Alliance, SF og de Radikale - er alle medlemmer af Folketingsgrupperne på Facebook, mens de Konservative er tæt på 100 procent, men fortsat mangler tilstedeværelse af eksempelvis Per Stig Møller.

Hos Venstre er det kun tre medlemmer af Folketingsgruppen, Birthe Rønn Hornbech, Gitte Lillelund Bech og Claus Hjort Frederiksen, der mangler at melde sig med profiler på Facebook, for at alle medlemmer er repræsenteret på Facebook, fremgår det på digitalkommunikation.net.

Blandt politikerne er brugen af Twitter, der er et mikrobloggingsite, hvor brugerne kommunikerer i helt korte opdateringer, imidlertid lidt mere uigennemsigtigt. Tilsyneladende benytter 89 medlemmer af Folketinget den kommunikationskanal, mens der ifølge blogsitets opgørelse optræder en række profiler, hvor det er svært at fastslå, om indehaveren er den, der bliver givet udtryk for.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.