Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere: Danmark når næppe at opfylde FN's naturmål

Danmark lever kun op til ét af 20 FN-naturmål. Det bliver svært at indfri resten i tide, mener miljøordførere.

Tempoet skal sættes voldsomt op, hvis Danmark skal leve op til sin forpligtelse om at få sat flueben ved FN's 20 naturmål inden 2020.

Det viser en ny analyse fra WWF Verdensnaturfonden og Danmarks Naturfredningsforening.

Det er dog næppe realistisk, mener De Konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard.

- Jeg tror ærligt talt, at det er svært at nå de her mål både for Danmark og for rigtig mange europæiske nationer, siger hun.

Også miljøordfører Christian Rabjerg Madsen (S) er skeptisk over for, at fristen kan nås.

- Vores udvikling frem mod 2020 kommer meget an på, hvem der kommer til at svinge taktstokken i Miljøministeriet, siger han.

- Så længe det er Esben Lunde Larsen, der gør det, så må jeg bare konstatere, at det sidste halve år har været tilbageskridt på tilbageskridt, siger ordføreren videre med henvisning til den nuværende Venstre-minister.

Målene har blandt andet til formål at beskytte truede arter, stoppe ødelæggelsen af sårbar natur og skabe et bæredygtigt landbrug, skovbrug og fiskeri.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.