Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politihund fanger formodede indbrudstyve: Nu søger politiet ejere til tyvekoster

Nordsjællands Politi har fanget to formodede indbrudstyve med hjælp fra politihunden Batman. Nu søger de ejerne til en masse tyvekoster, som de har fundet efter en ransagning af flere adresser, som de formodede tyve har været på.

Mandag 10. maj 2010 blev der afholdt DM for patruljehunde på Flyvestation Skalstrup, ved Gadstrup arrangeret af Nordsjællands Politi. Her Politikreds Nordsjælland på forhindringsbanen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2010)
Mandag 10. maj 2010 blev der afholdt DM for patruljehunde på Flyvestation Skalstrup, ved Gadstrup arrangeret af Nordsjællands Politi. Her Politikreds Nordsjælland på forhindringsbanen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2010)

Nordsjællands Politi har fanget to formodede indbrudstyve - eller rettere, politihunden, Batman, har fanget dem. Det skriver Nordsjællands Politi i dag på deres Facebook-profil.

Den 16. april fik Nordsjællands Politi nys om, at to mænd forsøgte at klatre over et plankeværk til et hus i Birkerød, som de formentlig ikke havde nøglerne til. Det reagerede politiet på.

På vej til huset passerede politiet en bil, som så mistænksom ud, og politiet bad bilen standse omgående. I stedet gassede den op, og politiet satte efter.

»Efter cirka en kilometers kørsel kastede chaufføren bilen ind til siden, men det var desværre ikke for at tale med os. I stedet væltede de to mænd ud af bilen og tog benene på nakken. Hvis ikke det var mistænkeligt, da de kørte fra os, så var det i hvert fald mistænkeligt, at de nu ville løbe om kap med os,« skriver Nordsjællands Politi på sin Facebook-side.

»Mændene havde dog et lille forspring, men de var ikke længere væk end, at vi var tæt nok på til at se, da den ene mand skvattede og tabte både adskillige guldsmykker og en mobiltelefon. Den mistænkelige opførsel var nu på sit højeste, og vi besluttede os af den årsag for at lukke politihunden Batman ud af bilen. Den faldne mand havde nemlig rejst sig igen og var på vej videre,« skriver de.

Politihunden Batman fanger den første af de formodede indbrudstyve, og han bliver anholdt. Senere blev den anden også også anholdt, da en borger henvender sig og siger, at der ligger en mand og gemmer sig i nærheden.

De to formodede indbrudstyve bliver dagen efter fremstillet i grundlovsforhør, og de er varetægtsfængslet frem til 1. maj. Politiet efterforsker nu sagen, men mangler hjælp fra borgere.

Politiet har fundet en masse genstande, som formodes at være tyvekoster, og her søger politiet din hjælp. De vil gerne returnere genstandene til de retmæssige ejere og forsøge at tilknytte tyvekosterne til eventuelle indbrud, så de kan styre tiltalen mod de to varetægtsfængslede.

Nordsjællands Politi linker på sin Facebook-profil til et album, hvor du kan se en række af de formodede tyvekoster, politiet har fundet.

Genkender du nogle af genstandene på billederne, kan du kontakte politiet på 1-1-4.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.