Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiformand: Politikreds kendte til identitet på betjente

I halvandet år har en advokat forsøgt at få identificeret to betjente, der anvendte magt mod flygtninge.

Arkivfoto. Omkring 300 flygtninge begyndte onsdag morgen den 9. september 2015 at gå ad motorvejen nordpå. Det er ikke de to betjente på billedet, der har relation til sagen om magtanvendelse.
Arkivfoto. Omkring 300 flygtninge begyndte onsdag morgen den 9. september 2015 at gå ad motorvejen nordpå. Det er ikke de to betjente på billedet, der har relation til sagen om magtanvendelse.

København. Det er amatørsagsbehandling, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke har været i stand til at identificere to betjente på billeder fra sommeren 2015, hvor en gruppe flygtninge vandrede på de danske motorveje.

Sådan lyder det fra Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet.

- Jeg er så vred, at du drømmer ikke om det. Det er så urimeligt, siger han og fortsætter:

- Der er tale om nogen, der ingenting har anet om, at de var efterlyste. De er selvfølgelig parat til at stille op.

Efter at Ritzau har talt med Claus Oxfeldt, skriver han på Twitter, at Syd- og Sønderjyllands har kendt til identiteten på de to betjente siden 2015.

Det er i forbindelse med en retssag mod Politikens pressefotograf Martin Lehmann, at politiet er blevet bedt om at finde frem til betjentene. På billederne ses betjente tage fat i flygtninge og forsøge at skille dem fra deres børn.

Men det er på trods af, at man på de to fotos tydeligt ser betjentenes ansigter, ikke lykkedes at identificere dem, skriver Information lørdag.

Efter artiklen blev bragt blev formanden for Østjyllands Politiforening, Heino Kegel, kontaktet af en af betjentene, der ikke har vist, at man gerne ville tale med dem.

På spørgsmålet om, hvor det er gået galt henne, lyder svaret:

- Det må du spørge ledelsen i Syd- og Sønderjylland om. Det tør jeg ikke sige. Jeg kan simpelthen ikke forstå det. Hvor svært kan det være?, spørger Claus Oxfeldt.

I halvandet år har Lehmanns advokat, Hanne Rahbæk, ifølge Information forsøgt at få betjentene på de to billeder, der blev bragt i avisen, ført som vidner i retssagen.

Men Syd- og Sønderjyllands Politi har afvist anmodningen med den begrundelse, at "yderligere bevisførelse er overflødig", og at det "ikke er muligt at identificere nogle af de betjente, der fremgår af bilag 1-19", skriver avisen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.