Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiformand: Manglende skydetræning afspejler knappe ressourcer

At en betjent, som stod vagt ved den jødiske synagoge i København under terrorangrebet i februar, ikke havde fået sin årlige skudtræning, overrasker ikke Politiforbundets formand. Politiet har brug for flere ressourcer, lyder det.

Det overrasker langt fra formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, at en af de betjente, som under terrorangrebet i København stod vagt foran synagogen i Krystalgade, ifølge TV 2 Nyhederne ikke var trænet i at skyde med maskinpistol.

Faktisk ville det heller ikke overraske politiformanden, hvis der kan findes endnu flere betjente, som ikke har fået sin årlige skudtræning.

»Når jeg siger det, er det fordi, det handler om ressourcer,« siger Claus Oxfeldt og uddyber over for Berlingske Nyhedsbureau, at knappe ressourcer er en af hovedårsagerne til, at betjente ikke kommer til den obligatoriske skydetræning.

»Som jeg har sagt i årevis, men som ingen rigtigt har villet høre på, så har vi ligget underdrejet i forhold til generel efter- og videreuddannelse siden 1. januar 2007, hvor politireformen blev indført, og hvor man gik fra 54 til 12 politikredse. For at vi ikke er nødt til at yde en endnu ringere service over for borgerne, har vi simpelthen ikke haft ressourcer til at sende folk på efter- og videreuddannelse, og det er skydning en del af.«

Selv om politiformanden ikke er overrasket over den manglende træning, vil han på ingen måde forsvare situationen.

»Det er noget, vi skal gøre noget ved. Fremadrettet er det selvfølgelig klart, at det også er noget, vi - fra Politiforbundets side - har meget stærkt fokus på,« fastslår han.

Det er dog ifølge formanden afgørende, at der bliver afsat flere ressourcer på området.

»Det er det, der virker. Hvis vi får flere ressourcer, så skal vi nok finde ud af at lave den nødvendige træning. Man er bare nødt til en gang for alle at indse, at dansk politi ikke er dimensioneret, som vi bør være i 2015.«

I alt to personer mistede livet under terrorangrebet i København 14.- 15. februar, da den nu dræbte gerningsmand, Omar El-Hussein, angreb først kulturhuset Krudttønden på Østerbro og derefter synagogen i det indre København.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.