Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiforbund: Betjente på kant med loven hvert år

Sagen med betjenten, der er sigtet for embedsmisbrug efter at have bortført en hund, er ikke et særtilfælde. Det sker, at en betjent har været så meget på kant med loven, at vedkommende fyres.

Det er ikke et enkeltstående tilfælde, når en politimand kommer på kant med lovgivningen. Det siger Peter Ibsen, formand for Politiforbundet, i forbindelse med sagen, hvor en betjent er sigtet for embedsmisbrug og bedrageri efter forleden at have bortført en schæferhund, der skulle have været aflivet.

- Vi ser nogle sager hvert år, hvor politifolk bevæger sig på kanten af lovgivningen, men det er ikke voldsomt mange sager, siger Peter Ibsen til Berlingske Nyhedsbureau. Han kan ikke sige hvor mange sager, det nøjagtigt drejer sig om.

- Det er set, at nogle misbruger de muligheder, de har som ansat hos politiet, til at tjekke registre og forskellige andre ting. Det er vi meget opmærksomme på, og derfor bliver der også reageret rimelig kontant over for det, siger Peter Ibsen og fortæller, at overtrædelsen kan straffes med alt fra en bøde til en afskedigelse:

- Det er ikke tit, at det ender med afskedigelse, men det forekommer, siger han.

Den aktuelle sag handler om en betjent, der tirsdag aften fjernede den »dødsdømte« schæferhund Thor fra et dyreinternat i Hillerød. Hunden blev fjernet få timer før, den skulle have været aflivet. Thor havde fået sin »dødsdom«, fordi den tidligere havde bidt en anden hund.

Når der popper sager op som den aktuelle, tager Politiforbundet ikke stilling:

- Det er ikke vores opgave, det er domstolenes. Vi gør det, at vi som udgangspunkt bakker vores medlemmer op. I den udstrækning sagerne er foregået inden for tjenesten, går vi som udgangspunkt selvfølgelig ind og støtter med advokater og andet. I de sager, der er foregået i privatlivet, er vi mindre tilbøjelige til at give advokatbistand. Det er den hovedskillelinje, vi har, og så tager vi ikke stilling til, om den pågældende kollega har kvajet sig eller ej, siger Peter Ibsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.