Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet tiltaler efterskoleforstander

Lundby Efterskoles forstander bliver nu tiltalt for uagtsomt manddrab efter kæntringsulykken på Præstø Fjord.

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi rejser tiltale i sagen om kæntringsulykken ved Præstø Fjord i februar sidste år. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse mandag morgen. Tiltalen er rejst 27. februar, hedder det i meddelelsen.

Ulykken kostede den 44-årige lærer Michael Jørgensen livet og medførte større eller mindre varige mén, fysisk og psykisk, hos samtlige 13 elever.

- Tiltalen er rejst mod Den Selvejende Institution Lundby Efterskole og mod skolens forstander, Truels Achton Truelsen. Begge tiltales for uagtsomt manddrab efter straffelovens paragraf 241 og for uagtsom betydelig legemsbeskadigelse efter straffelovens paragraf 249, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Udover tiltalen for uagtsom manddrab er der også rejst tiltale efter sølovgivningen for »forvoldelse af søulykke og sejlads i strid med godt sømandskab samt undladelse af at sikre, at menneskeliv på søen er betryggende sikret.«

Ved ulykken kæntrede 13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole i en dragebåd i Præstø Fjord.

Ulykken skete under kolde og blæsende vejrforhold i februar. Der var kulingvarsel, da de to lærere tog eleverne med ud i dragebåden, og ingen bar redningsveste, men alene svømmeveste.

Flere af eleverne fik hjertestop og blev erklæret teknisk hjernedøde, da de blev reddet op af vandet. Efterfølgende har seks af børnene fået varige hjerneskader.

Allerede i september 2011 fastslog Den Maritime Havarikommission i følge Berlingske, at de to lærere og efterskolens ledelse havde svigtet på en række punkter. Efterfølgende politianmeldte Søfartsstyrelsen efterskolen.

I starten af året afsluttede Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi efterforskningen i sagen, der lige siden har ligget hos juristerne, som nu har rejst tiltale.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår straffesagen berammes.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.