Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet stopper eftersøgning i sag om drabet på Kim Wall

Alle Kim Walls kropsdele er fundet, og politiet indstiller nu eftersøgning. To mobiltelefoner mangler stadig.

Nu stopper politiet eftersøgningen af Kim Wall.
Nu stopper politiet eftersøgningen af Kim Wall.

Københavns Politi har valgt at stoppe eftersøgningen i Køge Bugt og Øresund i forbindelse med ubådssagen, hvor Peter Madsen er sigtet for at have dræbt og parteret den svenske journalist Kim Wall.

Det oplyser drabschef Jens Møller Jensen fra Københavns Politi til BT.

»Som det ser ud nu, har vi besluttet, at der ikke er grund til at søge yderligere i vandet med hverken skibe eller dykkere,« siger Jens Møller.

I tiden efter det formodede drab på Kim Wall i august sidste år er hendes ligdele løbende dukket op i vandet.

Senest fandt Forsvarets dykkere 29. november journalistens højre arm. Det var den sidste del af det parterede lig, som fortsat manglede.

»At alle Kim Walls kropsdele er blevet fundet har været vigtigt af flere grunde. Dels af etiske grunde for de pårørende og dels i forhold til efterforskningen,« siger Jens Møller til BT.

I forbindelse med den omfattende efterforskning har der været dykkere i vandet ikke mindre end 32 dage. I 13 tilfælde har specialtrænede lighunde desuden været ude for at opsnuse spor af den dræbte journalist, skriver BT.

Ud over Walls ligdele har håbet været at finde blandt andet Peter Madsens og Kim Walls mobiltelefoner, men det opgives altså nu.

Telefonerne kunne muligvis have kastet yderligere lys over sagen, men tilsyneladende er de ikke så afgørende, at politiet vil fortsætte indsatsen.

Forventningen er da også, at Københavns Politi inden længe er klar til at rejse tiltale i sagen.

Det er politiets opfattelse, at Peter Madsen under en tur i den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus" dræbte Wall.

Madsen er desuden sigtet for anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder og for at have parteret liget.

Kun det sidste - at have parteret liget - vil Madsen stå ved.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.