Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet stod klar uden for Go' Morgen Danmark-studiet

Den tidligere betjent og nuværende frihedsaktivist Lars Kragh Andersen optrådte fredag morgen i et indslag i TV 2-programmet Go' Morgen Danmark.

Kort tid efter blev han anholdt af politiet og sigtet for at offentliggøre to ministres CPR-numre på nettet.

Den radikale politiker Ida Aukens deltog også i interviewet på TV 2. Fredag formiddag skrev hun op episoden på sin profil på Facebook:

- Har lige været i morgen tv med manden her. Kunne godt se, der kom en del politibiler samtidig, men havde alligevel ikke forestillet mig, at jeg stod midt i dette her klokken lidt over syv i morges. Jeg synes, det er ærgerligt, at manden valgte at begå ulovligheder for at få os i tale, skriver hun blandt andet.

Lars Kragh Andersen har lagt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og forsvarsminister Nicolai Wammens (S) CPR-numre på nettet for at sætte fokus på den offentlige overvågning i Danmark. Det fik Forsvarsministeriet til at politianmelde lækket.

- Vi har samlet en lille bunke på i alt ti forhold, han skal sigtes for. Det er de her to forhold med overtrædelsen af persondataloven, og så er der også nogle andre forhold, hvor han har krænket politiansatte ved at offentliggøre deres billeder på nettet og skrive stødende ting, fortæller Jens Møller.

Lars Kragh Andersen har selv tidligere fortalt til Berlingske Nyhedsbureau, at han godt er klar over, at lækket af ministrenes personnumre vil få konsekvenser.

- Jeg har tænkt over, at jeg kan få en eller anden form for straf. Strafferammen for at overtræde persondataloven er nok omkring seks måneder, men jeg vil tro, jeg får en bøde, sagde han tirsdag.

Lars Kragh Andersen skal afhøres fredag, og efterfølgende vil han blive løsladt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.