Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet skjuler Peter Madsens ubåd med presenning

På grund af den massive interesse for at filme og se "UC3 Nautilus" pakker politiet ubåden ind.

(ARKIV) Peter Madsen's ubåd UC3 Nautilus er i politiets varetægt og står bag hegn i Nordhavnen i København mandag den 11. september 2017. Nu skal den dækkes til med presenning.
(ARKIV) Peter Madsen's ubåd UC3 Nautilus er i politiets varetægt og står bag hegn i Nordhavnen i København mandag den 11. september 2017. Nu skal den dækkes til med presenning.

København. Politiet har besluttet at dække ubåden "UC3 Nautilus" til med presenning i Nordhavn i København, hvor den lige nu står opbevaret.

Det oplyser Jens Møller, der er drabschef ved Københavns Politi.

- I samarbejde med By & Havn har vi besluttet, at den skal dækkes til. Det sker på grund af den forestående retssag, som skaber massiv tilstedeværelse for danske og internationale medier.

- Der kommer rigtig mange mennesker og kigger på ubåden, og det er generende for By & Havns ansatte, siger Jens Møller.

Det er torsdag, at retssagen mod ubådsbyggeren Peter Madsen begynder. Her er han tiltalt for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall.

Han medbragte ifølge anklagemyndigheden en sav, tilspidsede skruetrækkere, strips, stropper og andre remedier, inden han 10. august om aftenen sejlede ud i Øresund med sin gæst.

Peter Madsen nægter sig skyldig i drab. Derimod har han erkendt, at han parterede liget af kvinden og smed ligdelene i vandet. Hun døde som følge af en ulykke på ubåden, har han tidligere forklaret.

Derimod kræver anklagemyndigheden ham dømt for drab. Man ønsker fængsel på livstid med den begrundelse, at forbrydelsen var planlagt på forhånd, og at den var seksuelt motiveret.

Sagen er planlagt til at strække sig over 12 retsmøder. Over 30 vidner vil blive udspurgt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.